Microsoft Lumia 940 en 940 XL duurder dan iPhone, nog steeds van plastic


Er zijn wederom geruchten opgedoken over Microsofts volgende Lumia-vlaggenschip. Zowel de Lumia 940 en 940 XL zullen gewoon van plastic gemaakt worden. Dat is niet om de kosten te drukken; verwacht een hogere prijs dan de iPhone 6 en Galaxy S6.

Het nieuws is afkomstig van het Nederlandstalige MyWindows dat het verhaal inmiddels offline heeft gehaald. Dankzij de Google Cache weten we dat beide toestellen een 20 megapixel PureView-camera krijgen, 5 megapixel selfiecamera, een geheugenkaartslot, 3 GB aan werkgeheugen en een irisscanner. Tot nu toe waagde geen enkele fabrikant zich aan deze vorm van authenticatie.

Windows 10 demo
Meer dan een Windows 10-demo voor telefoons hebben we niet gezien

Grootste verrassing is misschien wel de prijs. Deze ligt hoger dan de iPhone 6, Galaxy S6 en One M9. Die gingen na introductie niet voor minder dan 700 over de toonbank. Of deze prijs voor de Lumia 940 was of de grotere Lumia 940 XL kon de bron nog niet zeggen. Die laatste krijgt trouwens een groter 5,7 inch scherm met Quad HD-resolutie terwijl de Microsoft Lumia 940 een meer traditioneel 5,2 inch paneel krijgt met een Full HD-resolutie. Ander groot verschil is de processor. De Lumia 940 krijgt een Snapdragon 808 met zes kernen terwijl de Lumia 940 XL een Snapdragon 810 met acht kernen krijgt. Wat beide modellen wel gelijk hebben is de behuizing; deze is 'gewoon' van polycarbonaat. Met andere woorden; gewoon van plastic.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel