Niet Microsoft Lumia 940 maar Lumia 950 is nieuwe vlaggenschip


Het volgende vlaggenschip met Windows 10 Mobile laat erg lang op zich wachten maar november zou het dan toch echt zover moeten zijn. Het toestel met een metalen behuizing, USB Type C-aansluiting en Quad HD-scherm krijgt 2 uitvoeringen.

Zo is daar de 5,2 inch grote Microsoft Lumia 950 met een Quad HD-scherm en Snapdragon 808-processor met zes cores. De behuizing zal van metaal zijn maar toch spreken de uitgelekte specs over een verwisselbare batterij. We zijn benieuwd hoe dat in z'n werk gaat. De grotere Lumia 950 XL krijgt een 5,7 inch scherm met dezelfde Quad HD-resolutie en een Snapdragon 810-processor. Die beschikt over 2 cores meer. Beiden krijgen de nieuwe USB Type C-aansluiting volgens dit nieuwe gerucht.

Microsoft Lumia 940 XL
Een eerdere render van PhoneDesigner

Qua camera's zit er op zowel de Lumia 950 als de Lumia 950 XL een 20 megapixel variant op de achterkant, voorop zit juist een 5 megapixel exemplaar. Natuurlijk houden we nog wel even een slag om de arm, zo gaan er al langer geruchten over een nieuwe Windows Phone en sommige spreken elkaar tegen. Zo was daar onlangs nog een gerucht over een plastic behuizing met een verkoopprijs hoger dan concurrerende vlaggenschepen. Mogelijk zullen we in oktober meer weten, dan moet Microsoft deze Lumia 950 (Talkman) en Lumia 950 XL (Cityman) officieel gaan aankondigen. Ze moeten dan in november in de winkel liggen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel