Quick Charge 3.0 van Qualcomm laadt batterij voor 80% op in 35 minuten


Qualcomm heeft versie 3 van haar snellaad-functie Quick Charge aangekondigd. Hiermee is het mogelijk om 80% van de batterij in 35 minuten op te laden; 4x sneller dan traditioneel opladen. De functie is beschikbaar op de nieuwe Snapdragon 820-processor.

Qualcomm is niet de enige met een snellaad-functie. Zo heeft Samsung haar 'Adaptive Fast Charge' en ook OPPO doet een duit in het zakje met VOOC. Met Quick Charge 3.0 moet Qualcomm weer het voortouw nemen door nog snellere laadtijden. De nieuwe methode is beschikbaar op de Snapdragon 820, 620, 618, 617 en 430. Die processors moeten nog uitkomen.

Quick Charge 3.0 meet hoeveel vermogen er nodig is om de batterij zo optimaal en snel mogelijk op te laden. Hierdoor is het 4x sneller dan traditioneel opladen en 2x sneller dan Quick Charge 2.0. Ter vergelijking, waar het veel andere apparaten tot 90 minuten nodig hebben om 80% van de batterij vol te krijgen lukt het Quick Charge 3.0 in slechts 35 minuten. Wie even snel z'n telefoon wil opladen, bijvoorbeeld op het vliegveld, heeft dus erg veel profijt van deze methode. We kunnen de eerste telefoons met Quick Charge 3.0 pas begin 2016 verwachten. Dan komen de eerste Snapdragon-processors uit die dit ondersteunen.Praat mee over dit artikel