Firmware Update Friday - Week 37


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Sony Xperia Z, ZL en ZR, de Samsung Galaxy S6, S6 edge, de Google Nexus 4, 5 en 6 en tot slot ook voor de Pebble Time en Time Steel.

Sony Xperia Z, ZL en ZR - Android 5.1.1

Sony is één van de weinige fabrikanten die ook de wat oudere telefoons updatet. Nu werden de Xperia Z en ZR en ZL in 2013 uitgebracht dus bejaard zijn ze niet maar in telecomtermen zijn het al wel oudjes. En toch komt Sony met een Android-update en wel naar 5.1.1 Lollipop. Dat is dus niet gek en misschien zelfs netjes. Uiteraard kan de update via de lucht binnengehaald worden al is het raadzaam dit via WiFi te doen. Wat de update precies met zich meebrengt is onduidelijk, al is het natuurlijk veilig te stellen dat alle zaken die Android 5.1.1 met zich meebrengt aanwezig zijn.

Samsung Galaxy S6 en S6 edge - Android 5.1.1

Ook een kleine onderhoudsupdate deze week voor de Galaxy S6 en S6 edge van Samsung. Deze brengen een aantal zaken van nieuwere Samsung-modellen met zich mee. Ook verbetert Samsung de stabiliteit en snelheid van bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner. Al met al dus geen update om links te laten liggen.

G925FXXU2COH2

Google Nexus 4, 5, 6

Verder een uiterst kleine update voor de Google Nexus 4, 5 en 6. Dezelfde update zou ook voor een tweetal tablets gelden, te weten de Nexus 7 en Nexus 9. In de meeste gevallen is de update slechts enkele tientallen MB's in omvang. Het is dus veilig om te stellen dat het hier om kleine bugfixes gaat. Welke die precies moeten oplossen is onduidelijk.

Pebble Time, Time Steel - v3.4

Eigenlijk hebben we ze hier in de Firmware Friday nog nooit besproken maar ook smartwatches ontvangen zo nu en dan updates. Deze week bekijken we de 3.4 update voor de Pebble Time en Time Steel. De nieuwe horloges van Kickstarter-sensatie Pebble zijn nog maar net verkrijgbaar en nu al staat de eerste flinke update voor de deur. Deze update brengt ondersteuning voor enkele nieuwe talen waaronder Spaans, Frans en Duits. Helaas ontbreekt Nederlands nog steeds.

Verder aanwezig is Quiet Time. Indien geselecteerd komen notificaties zonder trilling aan op het horloge. De modus kan ingeschakeld worden door de linkerknop lange tijd in te drukken maar het kan ook automatisch op gezette tijden aan en uitgezet worden. Verder nieuw is de Stand By-modus. Ligt het horloge ergens langer dan 30 minuten stil dan wordt Bluetooth gedeactiveerd. Dat moet het stroomverbruik met 50% verlagen. Je moet deze optie wel eerst inschakelen, dat kan onder Settings > System. De update kent nog wat andere verbeteringen die Pebble in een blogpost uitlegt. Updaten kan via de bijbehorende Android of iOS-app.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel