Sony: Gebruik waterdichte Xperia Z5 niet onderwater


Een opvallende uitspraak van Sony over haar onlangs aangekondigde en waterbestendige Xperia Z5. Het bedrijf raadt af om hem onderwater te gebruiken om bijvoorbeeld foto's te maken. Mocht het toestel dan beschadigd raken dan vervalt de garantie.

Dat is toch opmerkelijk voor een Xperia-telefoon met IP68-rating. Daarmee zou de Xperia Z5 volledig waterdicht moeten zijn tot op een diepte van 1 meter. Toch raadt Sony af om dit te doen bijvoorbeeld om foto's in het zwembad te nemen. Wie het toestel toch onderwater gebruikt en het toestel gaat daarna stuk dan kun je fluiten naar de garantie.

Sony Xperia Z underwater
Doe dit thuis niet na!

Volgens Sony hebben ze haar telefoons getest in een laboratoriumomgeving en kan de realiteit anders uitpakken. Vreemd genoeg adverteert Sony vaak dat haar telefoons geheel onderwater gebruikt kunnen worden. We zien dan ook vaak persfoto's voorbij komen met een Xperia-telefoon in het zwembad. Nu wordt toch dringend geadviseerd dat vooral niet thuis te doen. Sony kondigde de Xperia Z5 aan tijdens de IFA-beurs begin september in Berlijn. Het toestel moet op moment van schrijven nog uitkomen maar is wel al als pre-order te bestellen. Sony vraagt daar 699 euro voor.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel