Sony presenteert Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium met razendsnelle autofocus


Sony heeft zojuist tijdens haar IFA-persconferentie de nieuwe Xperia Z5-familie aangekondigd. Alle drie toestellen blinken uit in camera-eigenschappen. Sony claimt de snelste autofocus ter wereld in een telefoon.

Belangrijkste pluspunt van de Z5, Z5 Compact en Z5 Premium is de nieuwe 23 megapixel camerasensor. Deze beschikt over een autofocus die binnen 0,03 seconde scherp kan stellen. Hiermee heeft Sony de snelste autofocus in een mobiele telefoon gestopt. En doordat de sensor zo groot is kan er ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies. 'Clear Image Zoom' noemt Sony dat.

Sony Xperia Z5 familiy
De Sony Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium

De gehele Z5-familie kent een batterij die het 2 dagen vol kan houden. Grootste verschil tussen de modellen is het schermformaat. De Z5 Compact is met een scherm van 4,6 inch de kleinste van het trio. De Z5 kent een 5,2 inch Full HD-scherm terwijl de Z5 Premium de eerste 4K-telefoon ter wereld is. Dat scherm meet 5,5 inch. In alle drie modellen zit in de powerknop een vingerafdrukscanner om je aanwinst te beschermen.

Z5 in Nederland

Qua kleuren komt de Sony Xperia Z5 uit in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green. De Xperia Z5 Premium komt juist in de kleuren Black, Chrome en Gold. Terwijl de Xperia Z5 Compact uitkomt in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime. De adviesprijzen liggen op 599 euro voor de Sony Z5 Compact, 699 euro voor de reguliere Z5 en 799 euro voor de Z5 Premium. Verwacht de Z5 en Z5 Compact vanaf oktober in de winkel. Op de Z5 Premium moet tot november worden gewacht.


Prijsvergelijker Sony Xperia Z5

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z5


Prijsvergelijker Sony Xperia Z5 Premium

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z5 Premium


Prijsvergelijker Sony Xperia Z5 Compact

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia Z5 Compact


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel