Alcatel OneTouch neemt 4 nieuwe smartphones, 1 smartwatch en 1 tablet mee naar IFA


Ook Alcatel OneTouch heeft diverse nieuwe producten aangekondigd tijdens de IFA-beurs. Het gaat om 4 nieuwe Android-smartphones, één smartwatch en een opvallend grote tablet.

De Alcatel OneTouch GO PLAY is misschien wel de opvallendste van de aangekondigde telefoons. Het gaat namelijk om het bedrijfs eerste robuuste toestel met een IP67-certificaat. Hierdoor hij is bestand tegen water, stof en schokken. Alcatel had al wel eerder de 997D in het assortiment met een waterafstotende coating maar deze GO PLAY gaat veel verder.

Alcatel One Touch Go Play kleur uitvoeringen
GO PLAY

Alcatel brengt de One Touch GO PLAY uit in 8 verschillende kleuruitvoeringen waarbij 2 verschillende kleuren worden gecombineerd. Ook de meegeleverde headset krijgt dezelfde verfbeurt. Verwacht de GO PLAY vanaf september in de winkel voor een bedrag van 199 euro. Ook bracht Alcatel de Idol 3C mee waarbij de 'C' staat voor 'color'. Zo zijn er 5 verschillende achterkantjes beschikbaar in verschillende kleuren. Andere eigenschappen zijn 3D hifi-geluid van JBL en een 5,5 inch HD-scherm.

Alcatel One Touch Idol 3C
De Idol 3C

Tot slot heeft Alcatel ook nog enkele Pop-telefoons aangekondigd; de Pop Star en de Pop Up. Van de Pop Star komt zowel een 3G als 4G-uitvoering uit maar het meest uit het oog springende zijn de 20 verschillende achterkantjes die ervoor beschikbaar zijn. En er zijn niet alleen achterkantjes van plastic beschikbaar voor het 5 inch grote toestel, er valt ook te kiezen uit materialen zoals spijkerstof, leer en hout.

Alcatel One Touch Pop Star uitvoeringen
De Pop Star in al z'n uitvoeringen

Alcatel hoopt de Pop Star (3G) en Pop Star (4G) vanaf november te kunnen leveren voor respectievelijk 109 en 139 euro. En dan bracht het Franse bedrijf ook nog de Pop Up uit. Hier geen verwisselbare achterkant maar een premium metalen frame en een achterkant met wat Alcatel noemt een "3D spin-effect". We weten niet precies wat ze ermee bedoelen maar het ziet er mooi uit. Er valt te kiezen uit 5 verschillende kleuren variërend van zwart, blauw tot oranje. De Alcatel One Touch Pop Up kent een 5 inch HD-scherm met 13 megapixel camera en f/2.0 lens, een Snapdragon 600 processor met acht kernen op 1,4 GHz en 4G-ondersteuning. Prijs hiervan bedraagt 189 euro en de beschikbaarheid is november.

Alcatel One Touch Pop Up
Pop Up

Naast nieuwe smartphones bracht het bedrijf ook een smartwatch uit. Die valt in tevens nieuw aangekondigde GO-serie als de GO PLAY. Ook de GO WATCH is waterbestendig en kan via verwisselbare bandjes en voorkantjes gepersonaliseerd worden. Het horloge draait een eigen besturingssysteem maar is wel geschikt voor Android en iOS-toestellen. Naast notificaties kan je je emotie meten. Wat je eraan hebt ontgaat ons volledig maar je kunt je huidige toestand delen op Facebook. Het horloge komt in december voor een bedrag van 99 euro in de winkel.

Alcatel One Touch GO WATCH en Xess
Niet op schaal; de GO WATCH en Xess

Tot slot had Alcatel nog een curieus product voor ons petto; de 17,3 inch grote Xess-tablet. Met een dergelijk scherm is het apparaat niet echt mobiel te noemen en Alcatel voorziet daarom een prima rol in de keuken om recepten te tonen of voor kinderen als tekenblok. De tablet maakt gebruik van een niet nader genoemde octacore-processor en beschikt over een ingebouwde batterij van 10.000 mAh groot. Prijzen en beschikbaarheid werden niet gegeven en het is nog maar de vraag of we de Xess daadwerkelijk op de markt zullen zien.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel