De laatste Apple iPhone 6s geruchten op een rij


Het gonst de laatste tijd van de iPhone 6s-geruchten. En nu Apple een uitnodiging heeft verstuurd worden ze ook steeds concreter. Tijd om eens rustig de belangrijkste geruchten op een rij te zetten. Wat kunnen 9 september verwachten?

Op 9 september kondigt Apple de iPhone 6s en 6s Plus aan. Een datum die op moment van schrijven nog twee weken van ons verwijderd is. Sommige geruchten zijn zo goed onderbouwd dat we ze bijna voor waarheid kunnen aannemen. De vier belangrijkste hebben we hier voor je opgesomd.

1. 4K-video

Het eerste gerucht gaat over de nieuwe iSight-camera. We hadden al eerder geleerd dat Apple voornemens is om de resolutie omhoog te schroeven naar 12 megapixel. Nu horen we dat de video-resolutie vermoedelijk ook omhoog gaat. Apple paste vreemd genoeg nog geen 4K-video resolutie toe maar daar gaat vanaf de iPhone 6s verandering in komen.

2. Selfie-flash

Ook horen we geruchten over een front flash. Traditiegetrouw zit er achterop de iPhone een flitser. Nu krijgt de voorzijde die niet maar Apple past een ander trucje toe. Tijdens het schieten van een selfie zal het beeldscherm fel wit oplichten. Hierdoor ontstaat toch voldoende licht om een goed belichte selfie te krijgen. Ook andere fabrikanten passen deze techniek al toe.

3. Animated wallpapers

Er zijn meer geruchten over de Apple iPhone 6s. Een andere gaat over een nieuw soort wallpaper. Wie de Apple Watch gezien heeft is opgevallen dat de achtergronden animeren. Dat zou nu ook naar de iPhone 6s en 6s Plus komen. Het gaat om subtiel geanimeerde voorgeselecteerde achtergronden. Het lijkt niet voor de hand te liggen dat gebruikers zomaar eigen animaties als achtergrond kunnen kiezen. Dat zou mogelijk teveel afleiden.

4. Nieuwe kleuruitvoering

Geruchten over een nieuwe kleuruitvoering zijn niet nieuw. Nu blijkt dat deze roze-kleur toch een meer subtiele 'Rose Gold' gaat worden. Apple past deze kleur al toe in haar Apple Watch. Deze is nog gemaakt van 18-karaats roségoud. De iPhone 6s versie zal echter van aluminium zijn. De voorzijde van deze kleuruitvoering is wit van kleur, net als bij de gouden-uitvoering. De Rose Gold-uitvoering zal de vierde kleuruitvoering zijn. In 2013 bracht Apple een derde kleuruitvoering uit; de gouden. Die kleur kwam bovenop de witte en zwarte uitvoering die al verkrijgbaar waren.

Bron: (1), (2), (3)


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Black
€ 309,95 € 309,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel