Apple Watch stuwt groei wearable-markt met 223%


Marktanalist IDC heeft becijferd dat Apple in het 2e kwartaal 3,6 miljoen exemplaren van de Apple Watch heeft verkocht. Hiermee lijken ze eerdere schattingen van 10 tot 30 miljoen in een heel jaar net te gaan halen.

De verkopen van de Apple Watch zijn vooral goed nieuws voor de wearable-industrie als geheel. Het horloge nu al de op één na best verkopende wearable. Met een geschat aantal verkopen van 3,6 miljoen volgt het de 4,4 miljoen verkochte fitnesstrackers van FitBit op de voet. Door al deze aantallen groeide de gehele markt van draagbare gadgets maar liefst 223%.

Wearable Market shares IDC

Extra knap is dat Apple zo'n marktaandeel weet te behalen met zo'n duur product. Aandere fabrikanten verkopen vooral goedkope wearables. Zo schommelen de meeste FitBit-apparaten rond de 100 euro en Xiaomi, die we terugvinden op plek 3, pakte vooral marktaandeel door de Mi Band die slechts enkele tientjes kost. Een echte melkkoe heeft Apple misschien nog niet te pakken maar alle beetjes beginnen wel op te tellen. Intussen zit Samsung ook niet stil. Die warmt het publiek alvast op voor de Gear S2 introductie komende IFA-beurs volgende week.

Via: Businesswire.com


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel