Apple watchOS 2 brengt native apps naar Apple Watch


De Apple Watch ligt hier nog niet eens in de winkel en nu al kondigt Apple versie 2 aan van het watchOS-besturingssysteem. Deze moet niet alleen de nieuwe functies in iOS 9 naar het horloge brengen, er komen ook Watch-specifieke functies bij.

De komst van watchOS 2 is opvallend. De Apple Watch is namelijk nog maar 6 weken verkrijgbaar en niet eens overal. Zo is het horloge hier nog niet aangekondigd. Apple moet ergens wel al was het maar om de nieuwe functies van iOS 9 te kunnen ondersteunen. Zo komt er ondersteuning voor openbaar vervoer, al is dat nog niet voor Nederland beschikbaar.

Apple watchOS 2
Zelf je eigen achtergrond kiezen

Nieuw zijn de nieuwe watchfaces waarbij je een foto of een fotoalbum als achtergrond kunt gebruiken. Ook heeft Apple speciale time-lapse video's geschoten van enkele steden die je als achtergrond kunt gebruiken. Apple liet ook 'Complications' zien waarbij je informatie uit apps kunt toevoegen aan een watchface. Denk dan de vertrektijden van een vlucht. Apple lette ook op wat de concurrentie doet en daarom voegt het een nieuwe functie toe genaamd 'Time Travel'. Je kunt dankzij de digital crown vooruit of terug scrollen in de tijd. Zo kun je zien wat er later nog op de agenda staat. Een soortgelijke tijdlijn functie liet Pebble eerder al zien.

Native apps

Andere functies zijn Night Stand waarbij een tijd getoond wordt als het horloge 's avonds wordt opgeladen, het aannemen van FaceTime-gesprekken en ondersteuning voor HomeKit. Ook geeft Apple ontwikkelaars de mogelijkheid om native apps te maken. Apps hebben dan niet meer een iPhone nodig om te kunnen draaien. Het horloge zal zonder telefoon geen internetverbinding meer hebben maar vanaf watchOS 2 worden openbare WiFi-netwerken automatisch herkent. Dat moet de Apple Watch weer een stuk eenvoudiger maken. Versie 2 van watchOS komt komend najaar als gratis update.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel