Google Pixel 3 en Pixel 3 XL krijgen ‘Super Selfies’


Google moet weliswaar de Pixel 3 en Pixel 3 XL nog officieel aankondigen maar dankzij een gestolen voorraad en een Oekraïner die ze verkoopt weten we al ontzettend veel over het toestel. Zo is één van de belangrijkste nieuwe functies gericht op selfies, iets wat Google 'Super Selfies' noemt. Hoe en wat dit precies is lees je hier.

Het was je ongetwijfeld al opgevallen; de Pixel 3 XL beschikt over een enorme notch. Dat is omdat Google er naast diverse sensoren ook twee selfiecamera's in wil plaatsen. Opvallend want Google kiest in tegenstelling tot andere grote fabrikanten niet voor een dubbele camera achterop, terwijl die z'n nut al wel bewezen heeft. Nu kan Google softwarematig ook met één camera uit de voeten, mogelijk geldt dat niet voor de aankomende Pixel 3-familie.

Google Pixel 3 XL Portrait Mode
Nieuwe instellingen portretmodus op de Pixel 3 XL

Google heeft namelijk een nieuwe portretmodus gemaakt gericht op selfies, iets wat ze 'Super Selfies' noemen. Deze krijgt naast een 'natuurlijke' en 'zachte' instelling een mogelijkheid om in te zoomen. Of Google ook plannen voor de tweede camera heeft voor verbeterde gezichtsherkenning als beveiligingsoptie is nog afwachten. Bewijs daarvoor werd in de softwareinstellingen niet aangetroffen. Achterop zul je het voorlopig met een enkele camera moeten doen. Allemaal dankzij een verbeterde Pixel Visual Core; een speciale chip binnenin de Pixel die de HDR+ functie moet helpen. Mogelijk wordt hieraan nog een functie toegevoegd maar dat zal moeten blijken tijdens z'n aankondiging. Opvallend is verder dat het tussen al het Pixel 3 XL geweld redelijk stil is rond de Pixel 3. Zo weten we nog altijd niet 100% zeker of Google vast blijft houden aan haar filosofie om geen groot verschil tussen de reguliere en XL-variant te houden, los van het formaat.

(via)
Foto: Mobile-review


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel