Wederom plaatjes binnen van de Sony Xperia Z5 en Z5 Compact


@Vizileaks melkt haar Z5-verhaal goed uit met het vrijgeven van wederom een setje foto's van de Xperia Z5 en Z5 Compact. We krijgen ditmaal een betere blik op de onderkant en dikte van beide toestellen.

Wat misschien wel het eerste opvalt aan deze nieuwe foto's is dat de Xperia Z5 Compact een fractie dikker is dan de Z5. Vermoedelijk komt dat omdat Sony toch een grote batterij in de kleinere Z5 Compact wil hebben. Omdat de reguliere Z5 een groter oppervlakte heeft kan het de batterij dunner maken. Ook valt op dat Sony voorlopig de overstap naar USB Type-C overslaat. Beide toestellen maken gebruik van een microUSB-aansluiting.

Sony Xperia Z5 en Z5 Compact onderkantSony Xperia Z5 en Z5 Compact zijkanten

Sony lijkt verder werk te hebben gemaakt aan haar OmniBalance-ontwerp. De rand is lang niet meer zo bol en de hoeken zijn iets minder groot uitgevallen dan voorheen. De blik op de zijkant laat nu goed de vernieuwde powerknop zien waarin volgens het gerucht een vingerafdrukscanner is verwerkt. Een eerdere foto liet beide toestellen zien met een werkend scherm waarop het vingerafdrukherkenning-proces te zien was. Sony heeft een persevent gepland voor 2 september. Mogelijk introduceert het dan beide toestellen als opvolger van de Xperia Z3+ en Z3 Compact. Het is niet uitgesloten dat beide toestellen dan een andere naam krijgen.

Bron: @vizileaks


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel