Mogelijke foto van Sony Xperia Z5 en Z5 Compact met vingerafdrukscanner gespot


Er is een foto opgedoken met daarop niet één maar twee onaangekondigde Sony Xperia-telefoons. Beide beschikken over een vingerafdrukscanner aan de zijkant. Het zou naar verluidt gaan om de Xperia Z5 en Z5 Compact.

De foto werd gepubliceerd op het Twitter-account van ViziLeaks die in het verleden wel vaker correcte informatie bracht. Alhoewel we nog geen duidelijkheid hebben over de uiteindelijke namen suggereert ViziLeaks dat de Xperia Z-naam gehandhaafd blijft. Eerder nog doken de namen 'S60' en 'S70' op als mogelijke kandidaten.

Sony Xperia Z5 (S70) en Z5 Compact (S60)
De Sony Xperia Z5 (S70) rechts met geheel links de Z5 Compact (S60)

Dat Sony van plan was om de vingerafdrukscanner in de powerknop te verwerken bleek al uit eerdere berichtgeving. Hiervoor heeft Sony de knop wel langwerpig moeten maken. Andere fabrikanten pasten de vingerafdrukscanner juist in de homeknop toe of achterop het toestel. Sony zou de de eerste zijn die hem in de zijkant van het toestel plaatst. Verder meldt de bron dat het toestel nog steeds over een glazen achterpaneel beschikt maar dat deze minder glibberig aanvoelt als voorheen. Overige specificaties ontbreken nog al valt uit de foto op te maken dat beide toestellen in ieder geval niet over USB Type-C beschikken. Beide toestellen worden naar alle waarschijnlijkheid op 2 september tijdens de IFA-beurs in Berlijn aangekondigd. Sony heeft hiervoor al uitnodigingen verstuurd.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel