Mogelijke video verschenen met daarin Nexus-telefoon van Huawei


Er is een 10 seconden durende video opgedoken met daarin mogelijk de Huawei Nexus-phablet. Het 5,7 inch grote toestel wordt mogelijk samen met een tweede Nexus-telefoon van LG nog dit jaar verwacht.

Het gaat zoals gezegd niet om een lang filmpje. De hoeveelheid informatie die hij geeft is daarom beperkt. Het is lastig te zien of het toestel van metaal of plastic is gemaakt. De Chinese fabrikant past wel steeds vaker metaal toe dus dat zou een hint kunnen zijn. Wel duidelijk is dat de achterkant over een vingerafdrukscanner beschikt. Google heeft hiervoor reeds eerder ondersteuning ingebouwd in Android.

Sommige andere menen een USB Type-C aansluiting te herkennen onderop het toestel. Dit strookt met eerdere berichtgeving. Die sprak eerder over een 5,7 inch AMOLED-scherm met Quad HD-resolutie en een Snapdragon 810-processor. Ergens lijkt dit toestel ook op Huawei's eigen Mate 8-phablet die nog moet uitkomen. Alleen de plaatsing van de flitser wijkt af. Huawei zou mogelijk haar Nexus op deze Mate 8 willen baseren. Naast Huawei is dus ook LG bezig met een nieuwe Nexus-telefoon. Die moet kleiner zijn met een scherm van 5,2 inch. De versie van Huawei wordt gezien als opvolger van de Nexus 6.

Bron: Steve Hemmerstoffer


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel