Nexus-toestel van Huawei krijgt monsterlijke specificaties


Hij zou met pensioen zijn maar Evan Blass kan het niet laten om zo nu en dan nog eens wat informatie over een toekomstige telefoon te lekken. Ditmaal over de volgende Nexus-telefoon die ditmaal van Huawei afkomstig is.

Blass schrijft dat het toestel over vrij indrukwekkende specificaties zal beschikken. Wat te denken van een Snapdragon 820-processor, Qualcomm's volgende generatie mobiele processor. En ook het 5,7 inch grote Quad HD-scherm en de vingerafdrukscanner klinken zeer high-end. Bovendien zal Huawei het toestel is een metalen behuizing gieten. Naast Huawei zou ook LG met een Nexus-telefoon bezig zijn.

Huawei logo

Als dit inderdaad de specificaties van Huawei's Nexus-phablet zijn dan is het voor het eerst dat een Nexus-telefoon een metalen behuizing krijgt. Ook vingerafdrukherkenning is voor de Nexus uniek. Een Quad HD-scherm is daarentegen niet uniek voor de Nexus-reeks, de Nexus 6 beschikte daar ook al over. Wel wordt deze Huawei Nexus met een schermformaat van 5,7 inch een tikkeltje 'kleiner'. Een meer traditioneel schermformaat moet van LG komen die met een opvolger van de Nexus 5 bezig is. Als alles volgens plan verloopt ligt Huawei's Nexus-telefoon ergens in het vierde kwartaal van 2015 in de winkels.


Prijsvergelijker Google Nexus 6

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel