Apple verstuurt uitnodiging iPhone XS-event

Tegelijkertijd lekt iPhone XS en Apple Watch Series 4 uit


Apple kondigt op 12 september 2018 de volgende generatie iPhones aan. Tegelijkertijd lekken persafbeeldingen van de iPhone XS; het nieuwe 5.8 en 6.5 inch model. Overigens geheel tegen de trend in want persmateriaal van Apple lekt zelden vooraf. Ook de Apple Watch Series 4 ontspringt de dans niet.

We durven nu al te spreken over het grootste Apple-lek sinds de iPhone 4 die nog voor aankondigen in een bar opdook. Persrenders van deze Apple iPhone XS worden doorgaans door Apple zelf gemaakt dus dat die vroegtijdig uitlekken suggereert dat Apple intern een lek heeft. Hier gaan koppen rollen al horen wij daar mogelijk nooit iets over. Waar we wel genoeg over te horen zullen krijgen is deze nieuwe iPhone XS die dus op 12 september in om 19:00 uur onze tijd aangekondigd zal worden.

Apple iPhone XS
De nieuwe Apple iPhone XS in 2 formaten

Het is 9to5Mac dus gelukt om vroegtijdig de persafbeelding van beide toestellen in handen te krijgen. Apple lijkt wat moeite te hebben met de naamgeving van het nieuwe toestel; zowel de 5.8 inch versie als de 6.5 inch gaan straks door het leven als iPhone XS. Daarmee is de XS de eerste iPhone die door de 6-inch grens gaat. Apple's nieuwste iPhone krijgt daarnaast een nieuwe goudtint die ook terugkomt in de uitnodiging. Weg verrassing.

Apple Watch Series 4 krijgt groter scherm

Dezelfde bron publiceerde meteen ook een afbeelding van een nieuwe Apple Watch. De Watch Series 4 krijgt een flink groter scherm zo lijkt die mogelijk tot 15% meer oppervlakte beslaan. Zorgen dat het horloge ook groter wordt zijn ongegrond, het zijn vooral de enorme schermranden die er aan gaan. Er komt bovendien een nieuwe watchface die flink meer informatie kan weergeven. Of ook de resolutie omhoog gaat is nog maar afwachten.

Apple Watch Series 4

Apple lijkt verder de crown-draaiknop en zijknop qua uiterlijk aangepast te hebben. De zijknop lijkt niet meer zover uit te steken en de crown ziet er verfijnder uit. Tussen die twee knoppen zien we wat lijkt op een gaatje voor de microfoon. Dat is opvallend want bij de Watch Series 3 zit die nog aan de linkerkant. Mogelijk wordt ditmaal de tweede microfoon rechts neergezet voor een beter ontvangst. Of Apple tijdens haar najaar Keynote nog meer voor ons in petto heeft naast deze iPhone XS en Apple Watch Series 4 valt nog te bezien. Het ligt wel in de verwachting. Ook de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X moeten opvolgers krijgen. Daarnaast wordt het tijd voor nieuwe MacBooks en iMacs. Het belooft dus weer een lange keynote te worden.


Prijsvergelijker Apple iPhone XS
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Silver Refurbished
€ 209,00 € 209,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone XS


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel