Nieuwe renders tonen 6,1 inch iPhone 2018 met enkele camera


Voor komend najaar staan er wederom nieuwe iPhones in de planning. Namen weten we nog niet maar wel al enkele specificaties en dankzij diverse ontwerpschetsen ook hoe ze er uit komen te zien. Nieuw verschenen renders laten in hoge resolutie zien hoe dat er straks uit komt te zien.

In het najaar van 2018 kondigt Apple naar alle waarschijnlijkheid drie verschillende iPhones aan. Een versie van 5,8 inch (vergelijkbaar met de huidige iPhone X), één met een 6,1 inch scherm en een nog groter model van 6,5 inch. Allen zijn voorzien van de inmiddels bekende notch bovenin het scherm. De grootste noemt men in de wandelgangen momenteel de iPhone X Plus en krijgt net als de huidige iPhone X en diens beoogde opvolger een OLED-scherm. De middelste van het trio wordt uitgerust met een 6,1 inch scherm en krijgt in tegenstelling tot de rest een LCD-scherm en enkele camera.

iPhone 2018 line-up

Bovenstaande render is afkomstig van Jonas Dähnert die eerder prachtige renders maakte van nog uit te komen smartphones. We zien hier de 6,1 inch iPhone 2018 naast de huidige iPhone X. Qua formaat valt meteen op dat de 6,1 inch versie toch echt wel een stukje groter is. Ondanks dat moet de hier getoonde 6,1 inch versie een goedkoper model worden. Mede daarom voorziet Apple hem van een LCD-scherm en een enkele camera. En toch ziet dat er niet meteen goedkoop uit getuige onderstaande render.

iPhone 2018 6,1 inch model back
6.1 inch iPhone 2018 naast huidige iPhone X

Verschillen tussen de 6,1 inch grote iPhone 2018 en z'n duurdere broertjes zitten hem ook in de materiaalkeuze. Zo is het frame volgens de verwachting niet van roestvrijstaal maar van aluminium. Dat is voor Apple goedkoper en eenvoudiger te maken. Ondanks de glazen achterkant is het nog niet zeker of het model draadloos opgeladen kan worden. Dat werd juist met de iPhone X geïntroduceerd tezamen met de nog altijd uit te komen Apple AirPower laadmat. 2018 gaat het jaar worden dat Apple alle modellen gelijktrekt qua vormgeving. De nieuwe besturing die nodig was vanwege het wegvallen van de Touch ID-knop op de iPhone X is volwassen genoeg gebleken. Betekent automatisch dat alle modellen uitgerust worden met Face ID gezichtsherkenning.

Apple iPhone 2018 6.1 inch render
Silver iPhone 2018 bovenop Space Gray iPhone X

Dat de 6,1 inch iPhone 2018 is uitgerust met een enkele camera betekent dat hij zoom-functies zoals op de iPhone X en iPhone 8 Plus mist. Mogelijk ontbreekt ook de portret-modus waarbij de achtergrond wazig gemaakt wordt. Apple gebruikt de tweede camera juist om scherpte/diepte toe te voegen. Portrait Lighting waarbij je studio-achtige selfies kunt maken zal hoogstwaarschijnlijk wel aanwezig zijn. Alle drie modellen worden vermoedelijk aangedreven door een A12-processor. De eerste resultaten daarvan zijn intussen binnen en laten een 10% verbetering zien in snelheid. Het zou naar verluidt gaan om een hexacore-processor, ontworpen door Apple, gemaakt door TSMC en gebaseerd op 7 nanometer.

Najaars keynote

Apple kondigt haar iPhone line-up doorgaans in september aan tijdens een speciale Keynote. Uitnodigingen hiervoor moeten nog verstuurd worden maar gebeurt meestal ongeveer 2 weken vooraf. Verwacht een uitnodiging dus ergens eind augustus. Meestal bevat de uitnodiging een knipoog naar wat komen gaat, al is het niet echt een teaser. Er valt komende zomervakantie dus genoeg over om te speculeren.

- Update -
Inmiddels is deze 6,1 inch grote iPhone aangekondigd onder de naam iPhone XR. Het wordt naast de iPhone XS en XS Max gezien als instapmodel en directe opvolger van de iPhone 8. De XR beschikt over een LCD-scherm van 6,1 inch groot met bovenin een inkeping, een krachtige A12 Bionic-chip binnenin en achterop een enkele 12 megapixel camera die ondanks dat toch aan Portrait mode doet. De Apple iPhone XR kan vanaf 19 oktober besteld worden vanaf een bedrag van 859 euro en wordt een week later op 26 oktober verwacht.


Prijsvergelijker Apple iPhone XR
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
128 GB Black Refurbished
€ 258,00 € 258,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone XR


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel