Apple wil in 2018 drie varianten van de iPhone X uitbrengen


Apple zou voor 2018 overwegen om de iPhone X in maar liefst drie verschillende formaten uit te brengen; 5.8 inch, 6.1 inch en 6.5 inch. Alle drie de modellen zouden bovendien beschikken over de TrueDepth-camera bovenin de notch voor Face ID-gezichtsherkenning. Wel zo makkelijk voor app-ontwikkelaars.

Het gerucht is afkomstig van analist Ming-Chi Kuo die werkzaam is bij KGI Securities. Zijn voorspellingen komen vaker uit. Volgens Kuo krijgt de grotere 6.5 inch iPhone net als de huidige iPhone X een OLED-scherm. Voor de variant met een 6.1 inch paneel zou Apple teruggrijpen op een LCD-scherm. Wel zouden alle drie de varianten de bekende notch krijgen met daarin de Face ID-scanner voor gezichtsherkenning. Onduidelijk is nog of deze drie varianten de uiteindelijke opvolgers worden van de iPhone 8 en 8 Plus.

iPhone lineup 2018
Foto: KGI Securities

Namen voor het trio hebben we nog niet maar voor de grootste gokken wij op iPhone X Plus. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook het nieuwe high-end model worden. De kleinste zal dan zowel de iPhone X als iPhone 8 vervangen terwijl het middelste model een meer betaalbaar model moet worden, al spreekt Kuo nog altijd over een prijs van tussen de 649 en 749 dollar. Dat lijkt op dit moment een vreemde strategie. Apple doet niet aan mid-range of goedkoop. Het bracht weliswaar de iPhone SE uit maar dat leek meer om tegemoet te komen aan de fans van 4 inch grote iPhones. Bovendien is dat model op moment van schrijven alweer 2,5 jaar oud. De iPhone X werd bovendien met een adviesprijs van €1.159 de duurste iPhone ooit.

Makkelijker voor app-ontwikkelaars

Wel logisch klinkt het gerucht dat Apple alle iPhone-modellen voor 2018 wil uitrusten met min of meer dezelfde vormgeving en de notch bovenin het scherm. Dat wordt dan ook handiger voor app-ontwikkelaars die dan geen rekening meer hoeven te houden met alle verschillende modellen. Overigens is het nog veel te vroeg om dit gerucht voor waarheid aan te nemen, ondanks het goede trackrecord van Kuo. Ook hij zit er wel eens naast.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel