Eerste echte lek toont foto’s reguliere Google Pixel 3

Screenshots bevestigen belangrijkste specificaties


Nadat het de laatste tijd vooral over de Pixel 3 XL ging is het vandaag de beurt aan de reguliere Pixel 3 om in de schijnwerpers te staan. We worden namelijk met enkele foto's getrakteerd op wat Google's nieuwste 5,5 inch toestel moet worden. En dankzij enkele verschenen screenshots kunnen we gelijk wat specs 'bevestigen'.

Zoals we eerder al leerden zal de Google Pixel 3 in tegenstelling tot de Pixel 3 XL niet over schermnotch beschikken maar nog altijd over een 5,5 inch scherm, stereo speakers en nieuwe glazen achterkant bestaande uit zowel glossy als mat glas. Daarmee zit hij comfortabel tussen de Pixel 2 en 2 XL van vorig jaar in en is het een serieuze opvolger voor mensen die over willen stappen van een OG Pixel XL.

Google Pixel 3 voorkantGoogle Pixel 3 achterkant

Dank nieuw uitgelekte afbeeldingen lijken we hem nu ook in het echt te zien. Google houdt bij de Pixel 3 vast aan de balken boven en onder scherm in tegenstelling tot de (veel) grotere Pixel 3 XL die een notch meekrijgt. En wat voor één maar daar zullen we het hier niet over hebben. Naar verluidt gaat het bij de Pixel 3 om een 5,5 inch scherm met 18:9 verhouding waarbij de resolutie uitkomt op 2160 bij 1080 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid niet in de buurt van z'n grotere broer maar ze delen wel dezelfde krachtbron; een Snapdragon 845-processor van Qualcomm. Het werkgeheugen gaat er opvallend genoeg niet op vooruit in vergelijking met vorig jaar en blijft 'steken' op 4 GB. Op zich ruim maar sommige fabrikanten plaatsen inmiddels 6 GB voor haar vlaggenschepen. Binnenin zit vervolgens nog een 2915 mAh batterij, iets groter dan de Pixel 2 maar die heeft ook een minder groot scherm.

Bevestiging Pixel 3 specs

Veel meer geven de afbeeldingen niet weg. Wel zien we maar liefst 7 apps in het dock staan maar mogelijk is er gebruik gemaakt van een custom launcher en dus niet de Pixel launcher die verwacht wordt. Dankzij screenshots die dezelfde bron plaatst weten we dat de selfiecamera voorop beschikt over een f/1.8 en f/2.2 lens. Er zal bij de Pixel 3 gebruik worden gemaakt van twee selfiecamera's om een Super Selfie te kunnen maken. Of Google er ook verbeterde gezichtsherkenning mee wil toepassen is afwachten. De aankondiging van de Google's nieuwe Pixels staat mogelijk gepland voor 9 oktober.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel