Persmateriaal laat toekomstige kleuren BlackBerry KEY2 LE zien

‘Kleintje' KEY2 krijgt aanzienlijk lager prijskaartje


Over enkele ogenblikken wordt de BlackBerry KEY2 LE verwacht en het is BlackBerry duidelijk niet gelukt het bestaan van het toestel geheim te houden. Zelfs het toekomstige promotiemateriaal ligt al op straat. Handig want daarmee weten we meteen in welke kleuren het toekomstige toestel uitkomt.

De BlackBerry KEY2 LE wordt denigrerend ook wel de Lite-uitvoering van de KEY2 genoemd. Dat vinden ze zelf wat te ver gaan en daarom gebruiken ze LE in plaats van Lite. Ook wij zijn het eens met BlackBerry want Lite doet de KEY2 LE echt te weinig eer aan. Al was het maar omdat de ingebouwde Snapdragon 636-processor op papier en in de praktijk geen lichtgewicht is. Vandaag valt er ook meer te vertellen over z'n toekomstige kleuren; Slate Grey, goud-blauw en goud-rood.

BlackBerry KEY2 LE in grijs en goud
Flink wat meer kleurtjes voor de LE

Bovenstaande afbeelding werd aangetroffen door WinFuture die alvast een rondje over de IFA maakte, nog voordat de deuren officieel open gingen voor het publiek. Naast de drie genoemde kleuren lijkt er ook varianten te komen met blauwe en rode achterkant. Hiermee is de KEY2 LE vanaf aankondiging meteen al in meer kleuren beschikbaar dan de KEY2. Daarmee lijkt BlackBerry ook goed de positie van het toestel in de markt aan te geven; de duurdere KEY2 voor de zakelijke top en de meer speelse LE voor reguliere consumenten en jeugd. Of die laatste groep nog bereid is af te stappen van hun grote touchscreen-telefoons valt te bezien.

Aankondiging tijdens IFA

Verwacht wordt dat BlackBerry haar nieuwste telefoon tijdens de IFA aankondigt dat 31 augustus officieel van start gaat. Op wat lijkt op de officiele persrenders staat op het startscherm "30 augustus" te lezen dus mogelijk volgt een persbericht later in de middag. De verwachte adviesprijs bedraagt rond de 400 euro; bijna 250 euro goedkoper dan z'n grotere broer ten tijde van zijn introductie.

Update: Zoals we voorspeld hebben zojuist inderdaad mail van BlackBerry's PR-bureau in de inbox. Het is niet BlackBerry die de KEY2 LE gemaakt heeft, gelekt heeft, aangekondigd heeft, aanwezig is op de IFA, maar TCL Communications. BlackBerry is niet betrokken bij de KEY2 LE, het leent alleen haar naam uit. Waarvan akte.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel