Exclusief: Persrenders tonen blauwe BlackBerry Key2 LE


Er is al het nodige verschenen van de BlackBerry Key2 LE, soms ook wel Key2 Lite genoemd. Echte foto's, typenummers en zelfs al enkele specificaties. Wat echter nog ontbrak waren de officiële persrenders, maar ook die kunnen wij je vandaag laten zien.

NieuweMobiel.NL is namelijk dankzij een betrouwbare bron in het bezit gekomen van de officiële persrenders van de BlackBerry Key2 LE; de zogenaamde Lite-uitvoering van de bestaande BlackBerry Key2. En we moeten toegeven; echt verrassend zijn die afbeeldingen niet. Ze komen overeen met wat we eerder al zagen van het toestel; een sterke gelijkenis met de reeds bestaande Key2. Toch leren ze ons wat nieuws.

BlackBerry Key2 LE Blue
De BlackBerry Key2 LE in het blauw: klik voor groot

Zo zien we op het homescreen "30 augustus"; z'n vermoedelijke lanceerdatum die ook al eerder genoemd werd. Ook tonen deze renders een niet eerder vertoonde blauwe achterkant. De BlackBerry Key2 was alleen in het zwart en zilver verkrijgbaar, blauw zou wat ons betreft een welkome toevoeging aan het assortiment zijn. Een variant waarbij het metalen frame rood is en ook een volledig zwarte uitvoering zagen we eerder al eens voorbijkomen. De Key2 LE belooft dus een stuk kleurrijker te worden. En omdat we ze toch hebben volgen hier ook nog de zijkanten en boven- en onderkant van de Key2 LE die een stuk hoekiger oogt dan z'n grotere broer.

BlackBerry Key2 LE Blue Left Side BlackBerry Key2 LE Top Bottom BlackBerry Key2 LE Blue Right Side

Van de BlackBerry Key2 LE leerden we eerder al dat hij over hetzelfde 4,5 inch scherm beschikt met dezelfde resolutie van 1620 bij 1080 pixels als de reguliere Key2. Toch zijn er flinke verschillen tussen de tweeën. Zo is het toetsenbord niet aanraakgevoelig (al zit er wel een vingerafdrukscanner in de spatiebalk), is de batterij gekrompen naar 3000 mAh, is er gebruik gemaakt van een iets minder krachtige Snapdragon 636-processor en zit er 2 GB minder werkgeheugen in. Er zijn echter ook, op papier althans, verbeteringen. Zo gaat de hoofdcamera-resolutie omhoog van 12 megapixel naar 13 megapixel. Bedenk dan wel dat de tweede camera een maximale resolutie kent van 5 megapixel tegen de eveneens 12 megapixel van de Key2. Verwacht echter wel een portretmodus met scherpte/diepte-instelling. Verwacht wordt dat TCL het toestel zal maken en dat BlackBerry het geheel 30 augustus tijdens de IFA zal aankondigen. Tot die tijd zul je het moeten doen met bovenstaande afbeeldingen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel