BlackBerry kondigt kleurrijke KEY2 LE met toetsenbord aan

Zelfde scherm, beter toetsenbord, nieuwe kleuren


BlackBerry heeft tijdens de IFA een voordeliger uitvoering van haar KEY2 aangekondigd. De KEY2 LE krijgt hetzelfde scherm met dezelfde afmetingen en schermresolutie en ook het volledig toetsenbord is aanwezig. Wel moet het toestel bijna 200 euro goedkoper in aanschaf zijn en komen er flink meer kleuruitvoeringen.

Voordat we de PR-afdeling van BlackBerry op onze nek hebben; nee het is niet BlackBerry die deze BlackBerry gemaakt heeft maar TCL Communications. Zij hebben een licentie om onder de BlackBerry-naam telefoons uit te brengen. Net zoals zij verantwoordelijk waren voor de KEY2 brengen zij nu de KEY2 LE op de markt. Het toestel moet het belangrijkste pijnpunt van de KEY2 teniet doen; de hoge prijs. De KEY2 schaf je aan ware het een high-end vlaggenschip is terwijl dat het niet meteen is. Het is meer premium mid-range. Deze KEY2 LE verschilt eigenlijk niet eens zo heel erg van z'n dure broer behalve dan z'n prijs. Die ligt aanzienlijk lager.

BlackBerry KEY2 LE in de kleur Slate
De nieuwe KEY2 LE in de kleur 'Slate'

Ondanks dezelfde looks zijn er wel enkele details anders. Zo hebben de toetsen een licht gewijzigde vorm zodat ze op de tast beter voelbaar zijn, biedt de rubberachtige achterkant meer grip en zijn er flink meer kleuruitvoeringen beschikbaar. Denk aan Slate Grey, Gold Champagne en Atomic Red. Als je met een BlackBerry-telefoon al niet opviel dan wel hierdoor. Om de kosten te drukken is de batterijcapaciteit verlaagd van 3500 naar 3000 mAh, is de Snapdragon 660 met 6 GB werkgeheugen ingeruild voor een Snapdragon 636 met 4 GB RAM en is de dubbele 12 megapixel camera nu een 13 + 5 megapixel variant. Het 4,5 inch scherm is gebleven en ook de vingerafdrukscanner in de spatiebalk mocht blijven. Wel verdient de camera een negatieve opmerking; ondanks de dubbele camera mist deze wel de Optical Superzoom waar de KEY2 wel over beschikt. Zonder kwaliteitsverlies inzoomen zit er bij de BlackBerry KEY2 LE dus niet meer in al beschikt hij wel over een portretmodus waarmee je de achtergronden onscherp maakt.

KEY2 LE in de winkel

De BlackBerry KEY2 LE ligt naar alle waarschijnlijkheid halverwege september 2018 in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 429 euro. Dat is een stuk schappelijker dan de 649 euro waarvoor z'n broer destijds verkocht werd. Er worden modellen van 32 en van 64 GB aan opslaggeheugen verwacht. Qua kleuruitvoeringen is er Slate, Champagne en Atomic. Naast de enkele SIM-uitvoering zal hier ook de Dual SIM-uitvoering te koop zijn. Wil je een Android-telefoon met ouderwets toetsenbord dan kun je niet om hem heen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel