Apple erkent probleem Watch met tatoeages, dit is er tegen te doen


Sommige mensen melden problemen met de Apple Watch en een getatoeëerde huid. De hartslagmonitor van het horloge zou moeite hebben met donkere tatoeages en daardoor denkt het horloge verwijderd te zijn. Apple erkent het probleem.

De Apple Watch bevat een hartslagmeter en die wordt naast voor het meten van iemands hartslag gebruikt om te detecteren of het horloge nog wel om de pols gedragen wordt. Sommige hipsters gebruikers met tatoeages melden nu problemen omdat ze telkens een code moeten invoeren wanneer het scherm aanspringt. Vooral donkere tatoeages zorgen voor problemen.

Apple Watch heart rate sensor
De hartslagsensor op de Apple Watch

De Apple Watch's hartslagmonitor werkt op basis van licht, groen in dit geval. Op een speciale pagina legt Apple uit dat tatoeages het licht van de sensor kan blokkeren en daardoor een ongeldige waarde kan opleveren. Apple raadt gebruikers aan om een externe hartslagmonitor via Bluetooth te koppelen. Dat klinkt natuurlijk eenvoudiger dan het is. Iemand koopt natuurlijk geen Apple Watch om zichzelf vervolgens aan een aparte hartslagmonitor te koppelen. Een alternatief zou zijn om een pols te gebruiken die niet getatoeëerd is. Het horloge kan namelijk prima om beide polsen gedragen worden. Is een onbeschreven pols niet voor handen dan is het raadzaam om een aankoop uit te stellen of op zoek te gaan naar alternatieve smartwatches.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel