Apple Watch blijkt stuk waterdichter dan geadverteerd


De Apple Watch is verkrijgbaar, althans in een select groepje landen. Opmerkelijkste conclusie tot nu toe? Dat het horloge een stuk waterdichter is dan Apple heeft gecommuniceerd. Apple houdt het op IPX7 maar in werkelijkheid is het een stuk beter.

De waterdichtheid van een product wordt uitgedrukt in een IP-code. Het eerste getal staat voor de stofdichtheid en het tweede getal voor waterdichtheid. Hierbij geldt; hoe hoger hoe beter waarbij 9 de maximale score is. Bestand tegen stof is de Apple Watch niet maar op waterdichtheid scoort het horloge een 7. Dat komt overeen met 30 minuten op maximaal 1 meter diepte. Toch heeft dat vroege kopers er niet van weerhouden om met het horloge te gaan zwemmen.

Apple Watch swimming
Spetter spieter spater

En zonder al te veel problemen zo lijkt. Alhoewel Apple het zelf afraadt lijkt de Watch bestand tegen een plons in een zwembad. Natuurlijk is het nog de vraag hoe het apparaat het op de lange termijn houdt. Overigens hebben we alleen nog tests voorbij zien komen met een 38mm Sport-uitvoering. Of er echt verschil tussen de uitvoeringen zit moet de toekomst uitwijzen. Mocht je zelf al een Apple Watch hebben dan raden we het niet aan om ermee te gaan zwemmen. Vermoedelijk heeft de IP-code een juridische betekenis. Dat wil zeggen dat je kunt fluiten naar garantie als je horloge toch waterschade oploopt. Je bent dus gewaarschuwd!

Via: Business Insider


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel