Meer details Apple iPad Pro van 12,9 inch groot duiken op


Een nog grotere iPad komt er aan. Dat gerucht is niet nieuw. Nu duiken nieuwe details op van die 12,9 inch grote iPad zoals welke functies hij precies krijgt. Opvallende en tegelijkertijd herkenbare functies.

Ergens is het wel grappig dat Apple een iPad wil uitbrengen die groter is dan de onlangs geïntroduceerde 12 inch MacBook. Een aanraakgevoelige tablet die groter is dan een volwaardige computer. Schijnbaar is er vraag naar. Het 12,9 inch grote apparaat krijgt dan ook enkele functies mee die we ook op diezelfde 12 inch MacBook zien. Te weten een USB Type-C aansluiting.

Apple iPad Pro render
Eerder opgedoken render van de iPad Pro

Dat is een nieuw type USB-poort waarbij het niet uitmaakt hoe de stekker erin gaat. Hierin heeft het wat weg van Apple's eigen Lightning-poort en het is niet helemaal duidelijk of deze nieuwe poort ook in toekomstige iPhones en iPads terecht zal komen. Ook aanwezig is NFC en Force Touch. Met die eerste zullen betalingen via Apple Pay kunnen worden gedaan al lijkt ons dat wat onhandig met zo'n groot apparaat. De tweede herkennen we van de Apple Watch. Dit zit verwerkt in het beeldscherm en herkent hoe hard iemand drukt. Geruchten dat de volgende iPhone dit krijgt gingen al langer. Een ander gerucht is nóg opmerkelijker; een stylus. Apple verklaarde met de introductie van de iPhone de oorlog aan de stylus en nu lijkt uitgerekend Apple hem weer te omarmen. Deze stylus zou werken via Bluetooth al is nog niet helemaal duidelijk hoe precies. De door Apple gebruikte processor zou de A9-chip zijn, mogelijk ook de processor in de iPhone 6s. Voorheen gebruikte Apple licht aangepaste chips voor haar iPads.

Foto: @OnLeaks
Bron: Apple Insider


Prijsvergelijker Apple iPad Air 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
64 GB Space Grey Refurbished
€ 259,00 € 259,00   Bekijk
iUsed.nl
32 GB Silver Refurbished
€ 269,00 € 269,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPad Air 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel