Realistische renders tonen 12 inch iPad Pro


Apple zou een nog grotere iPad willen uitbrengen van 12 inch groot. Dat gerucht horen we al tijdje. Onze eigen Nederlandse Martin Hajek heeft nu renders gemaakt zodat we een beter beeld krijgen van het apparaat.

Interessant is dat de grotere iPad Pro, of hoe de iPad ook gaat heten, een optionele stylus krijgt. Dat zou creatievelingen de mogelijkheid geven om te kunnen tekenen op de iPad. Apple heeft zich juist lange tijd verzet tegen het gebruik van een stylus. Dat komt vooral omdat het vroeger gezien werd als belangrijkste invoermethode. Iets wat Apple de wereld uit heeft kunnen helpen door het aanraakgevoelige capacitieve touchscreen. Ook deze stylus komt in de renders terug en beschikt net als de Apple Watch over een digital crown.

Apple iPad Pro HajekApple iPad Pro Stylus Hajek

Alhoewel dat laatste ontwerpaspect er door de maker van de renders is bij verzonnen weten we wel enkele andere specificaties. Zo zou de dikte van de iPad Pro ergens tussen de 6,9 en 7,5 millimeter zitten en zou de grotere iPad beschikken over vier luidsprekers. Qua schermgrootte zou het apparaat uitkomen op óf 12,2 óf 12,9 inch. Opvallend zijn de flinke schermranden. Mogelijk zou Apple verder gebruik willen maken van een licht aangepaste A8-processor. Dezelfde als we in de iPhone 6 aantreffen. Apple heeft mogelijk het eerste kwartaal van 2015 in gedachten om de iPad Pro officieel aan te kondigen.

Bron: Martin Hajek


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel