Samsung zou werken aan goedkopere Galaxy Note 6 Lite


Vorig jaar leek de Galaxy Note-reeks nog uitgespeeld. Hij werd niet overal uitgebracht omdat de vraag ernaar te laag zou zijn. Dat het snel kan gaan in deze branche blijkt wel want voor komend jaar heeft Samsung een Note 6 Lite in de planning staan.

Voor Samsung betekent een 'Lite'-model doorgaans een flink vereenvoudigd model. 'Eenvoudiger' betekent hier ook doorgaans 'goedkoper'. Al moeten we het wel relatief bekijken want de Galaxy Note 6 krijgt volgens eerdere geruchten nog een Snapdragon 823-processor met 6 GB aan werkgeheugen. De Note 6 Lite zou het naar verluidt moeten stellen met een Snapdragon 820-processor met 4 GB aan RAM. Dat is overeenkomstig met de specs van een vlaggenschip van een seizoen geleden. Om verdere kosten te besparen zou tevens overwogen worden om het Quad HD-scherm van de Note 6 in te ruilen voor een Full HD-paneel in de Note 6 Lite.

Samsung Galaxy Note 5 aantekening
Samsung sloeg met de Note 5 ons land nog over

Ondanks dat verschil in beeldscherm zouden beide varianten wel 5,8 inch groot zijn. Wel moeten we hierbij aantekenen dat het slechts om een gerucht gaat. Samsung bracht tot nu toe nooit een Lite-versie uit van haar Note-vlaggenschip, wel een Neo-versie wat bij Samsung vrijwel op hetzelfde neerkomt. Het is dus aan te raden om een en ander met een korreltje zou te nemen totdat er meer bekend is over dit vermeende toestel. Overigens lijkt wel steeds meer bekend te worden van de gewone Note 6. Deze lijkt in tegenstelling tot vorig jaar wel gewoon hier uitgebracht te worden. Tot nu toe was het vorige model alleen als dure import beschikbaar.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 7


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel