“Apple iPhone 6 kent resolutie van 1.704 x 960 pixels”


Nu het haast zeker lijkt dat de iPhone 6 een groter beeldscherm krijgt is het speculeren over een nieuwe resolutie begonnen. Volgens bronnen bij 9to5mac gaat Apple voor de iPhone 6 het aantal pixels met 1,5 vermenigvuldigen.

Een 1.704 bij 960 pixels resolutie op een schermoppervlakte van 4,7 inch levert een PPI op van 416. En dat de geopperde resolutie geen gekke is blijkt als de huidige resolutie van de iPhone 5s met een factor 1,5 vermenigvuldigen. Dit is ook drie keer het aantal horizontale pixels van de originele iPhone. Door dat mooie ronde getal zijn bestaande apps eenvoudig te schalen.

home screen comparison

Ontwikkelaars hebben in het verleden al ervaring op kunnen doen met een nieuwe resolutie. Bij de introductie van de iPhone 4 ging de resolutie met een factor 2 omhoog. Ook bij de iPhone 5 werd de resolutie wat aangepast, maar dan alleen in de hoogte. Zou Apple de resolutie van de iPhone 6 niet verhogen dan zou de pixeldichtheid onder de 300 zakken, de magische grens waarbij een scherm zich nog 'Retina' mag noemen. Zelfs wanneer Apple deze resolutie op een 5,5 inch grote iPhone zou toepassen zou het nog 'Retina' zijn.

Bron: 9to5mac.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel