Specificaties LG G4 voor lancering gepubliceerd


Met nog enkele uren op de klok zijn de specificaties van de LG G4 bekend geworden. Niet door LG zelf maar door Evan Blass die lange tijd het Twitter-account @evleaks bestierde.

De LG G4 wordt het nieuwe vlaggenschip van LG voor 2015 en volgt daarmee in de voetsporen van de redelijk succesvolle G3. Dat was destijds één van de eerste telefoons met een Quad HD-scherm met een ongelooflijk hoge resolutie. Helaas was die paneel wel een redelijk grote 5,5 inch waardoor het meer een phablet is dan een handzame smartphone. Diezelfde formule past LG dit jaar weer toe, zo blijkt.

LG G4 color editions
Alle verschillende uitvoeringen van de LG G4

Want volgens Blass krijgt ook de G4 een 5,5 inch paneel met Quad HD-resolutie. Wel past LG een andere schermtechniek toe waardoor de beeldkwaliteit iets omhoog is gegaan. Bovendien is het scherm licht gebogen. LG past de Snapdragon 808-processor toe en niet de met oververhitting geplaagde 810. De cameraresolutie gaat omhoog naar 16 megapixel en de aperture komt uit op f/1.8. De laser autofocus en optische beeldstabilisatie blijven bestaan. De selfiecamera is een 8 megapixel exemplaar en de verwisselbare batterij komt uit op 3.000 mAh. LG laat de G4 draaien onder het nieuwe Android 5.1 Lollipop. Een versie die nog maar weinig fabrikanten toepassen. LG kondigt de G4 eind van de middag aan tijdens een event in Londen.

Bron: Mashable.com


Prijsvergelijker LG G4

Toon alle aanbiedingen van de LG G4


Prijsvergelijker LG G3

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel