Microsoft komt met tool om iOS en Android-apps naar Windows 10 te porten


Microsoft heeft tijdens Build 2015 software aangekondigd waarmee ontwikkelaars bestaande iOS en Android-apps kunnen porten naar Windows 10. Hierdoor moet het aanbod apps groeien en helpt het ontwikkelaars om bekend te worden met Windows 10.

Windows 10 komt er aan! Een groot nadeel dat Microsoft tot nu toe had met Windows Phone was dat app-ontwikkelaars en vooral startups het platform meestal links lieten liggen. Apps komen eerst voor iOS en daarna voor Android uit, een Windows Phone-app komt later wel of soms helemaal niet. De doelgroep is te klein en daarom zou het niet rendabel zijn om daar een aparte app voor te ontwikkelen. Microsoft ontneemt nu die reden door het relatief eenvoudig te maken om een bestaande app te porten.

Microsoft Build 2015
Microsoft kondigde de tool aan tijdens het Build-event

De techniek erachter moet haast wel complex zijn want iOS en Android werken geheel anders dan Windows. Bovendien kan een ontwikkelaar gebruik maken van specifieke API's die alleen te gebruiken zijn voor een specifiek platform. Microsoft claimt eigen API's gemaakt te hebben die daarop aansluiten. Ontwikkelaars kunnen hierdoor een bestaande app toch relatief eenvoudig porten. Zo zou de maker van Candy Crush al enkele titels hebben omgezet. Deze nieuwe methode lijkt voor Windows-fans wel een uitkomst omdat dit mogelijk betekent dat nieuwe apps ook snel voor hun beschikbaar komen. Tegelijkertijd is het geen garantie voor succes, immers probeert ook BlackBerry op deze manier extra app-ontwikkelaars te lokken. Tot nu toe zonder veel succes.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel