Microsoft ‘Continuum for Phones’ tovert Windows 10-telefoon om in PC


Microsoft heeft tijdens het Build 2015-event een mogelijkheid voor Windows 10-telefoons gedemonstreerd waarbij het volledige desktop apps kan draaien wanneer het wordt aangesloten op een monitor. Continuum for Phones vereist wel nieuwe hardware.

Windows 10 draait op zowel PC's, tablets als telefoons. Eenmaal als ontwikkelaars hun apps daarvoor geoptimaliseerd hebben dan kan dezelfde app op verschillende apparaten draaien. Dat stelt Microsoft in de gelegenheid om volledige desktop-apps te laten draaien op een Windows 10-telefoons. Voorwaarde is dan wel een groter scherm, een monitor en toetsenbord moeten dan worden aangesloten. Deze optie schept nieuwe mogelijkheden en zou de dalende PC-verkoop wel eens extra kunnen stimuleren.

Continuum For Phones
Continuum For Phones

Microsoft vertelde er tijdens de presentatie wel bij dat huidige hardware niet krachtig genoeg is om twee beeldschermen aan te sturen. Nieuwe hardware zou "onderweg zijn". Hiermee wordt mogelijk gerefereerd naar de Lumia 940 die de 930 zal gaan opvolgen. Nieuwe hardware zou "snel" aangekondigd worden, een exact tijdschema werd niet gegeven. Apps die momenteel al werken met de Continuum-functie zijn Outlook, Excel en PowerPoint.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel