Windows 10 voor telefoons komt mogelijk pas september


Windows 10 mag dan wel op schema liggen om komende zomer uit te komen, op de telefoonversie moet nog wat langer gewacht worden. Microsoft loopt achter op schema en hint nu zelfs op een release in september.

We kunnen het Microsoft ook niet kwalijk nemen; het verdient nou eenmaal flink meer geld aan PC's dan aan telefoons. De prioriteit ligt dan ook niet zozeer op telefoons. Bovendien werkt het ook nog eens aan andere producten zoals de HoloLens en Xbox. Maar daar blijft het slechte nieuws niet bij; sommige functies zullen niet in de eerste versie van Windows 10 zitten. Denk dan bijvoorbeeld aan de Skype-integratie in de berichten-app.

Microsoft Joe Belfiore
Joe Belfiore, hoofd Besturingssystemen lijkt het ook niet meer te weten

Het geduld van fans wordt zo wel op de proef gesteld. De vorige versie van Windows Phone werd op 2 april van 2014 aangekondigd. En zelfs dat was al een lichte update van Windows Phone 8 dat in juni van 2012 voor het eerst werd gepreviewd. Inmiddels zijn we drie jaar verder en Windows Phone heeft niet echt substantieel marktaandeel veroverd. Het laatste vlaggenschap, de Lumia 930 dateert ook alweer van april 2014. Een opvolger wordt zeker niet voor de zomer verwacht. We hopen voor Microsoft dat gebruikers niet in de tussentijd zullen overstappen op iOS of Android.

Bron: The Verge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel