Sony verdient bijna 18 euro per verkochte iPhone 6


Niet alleen Apple loopt binnen met de grote verkoop van iPhones, ook Sony verdient een aardig centje aan de hype. Per verkocht exemplaar harkt het Japanse elektronicaconcern 20 dollar binnen, omgerekend 17,7 euro.

Dat alles heeft te maken met de camerasensor in de iPhone 6 en 6 Plus. Zowel de camera aan de achterkant als de voorkant zijn afkomstig van Sony. En het bedrijf voorziet meer bedrijven van beeldsensoren. Sterker nog, het bedrijf voorziet 40% van de industrie van sensoren waarmee het marktleider is. Nummer 2, OmniVision, zit op slechts 15,7%.

Sony camera module iPhone 6
Sony's cameramodule in de iPhone 6

Sony's eigen telefoons mogen dan wel iets minder verkopen, het bedrijf verdient dus nog wel steeds flink aan de telecomindustrie. Zoveel zelfs dat het openlijk overweegt de TV en telefonietak gedag te zeggen. De camerasensor-divisie zou zelfs zo goed draaien dat het de vraag nauwelijks nog kan bijbenen. Vooral de vraag van Chinese bedrijven zou hoog zijn. Die moeten inmiddels al bij de concurrentie shoppen voor alternatieve sensoren. Vooral OmniVision zou hiervan profiteren.

Foto: Chipworks.com
Bron: WSJ


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel