Samsung weer de grootste telefoonfabrikant


Samsung heeft haar kwartaalcijfers gepubliceerd en daaruit blijkt dat de Zuid-Koreaanse fabrikant weer de grootste is in telecomland. Vorig kwartaal moest het die plek nog afstaan aan Apple maar de onlangs geïntroduceerde S6 en S6 edge doen het goed.

Sterker nog, vanwege het succes van de Galaxy S6 en S6 edge beleeft Samsung haar beste kwartaal van de afgelopen 9 maanden. De gok om met iets geheel nieuws te komen werpt z'n vruchten dus af. En ook voor volgend kwartaal verwacht Samsung mooi cijfers. Vooral de Galaxy S6 edge doet het bovenverwachting goed.

Samsung flags
Bij Samsung kan de vlag weer uit

In totaal verdiende Samsung 5,1 miljard euro waarvan 2,3 miljard afkomstig was van de mobiele divisie. Volgens schattingen verkocht de Zuid-Koreaanse mobieltjesmaker maar liefst 83,2 miljoen smartphones waarmee het in het eerste kwartaal van 2015 een marktaandeel behaalde van 24%. Een jaar geleden stond de teller nog op 34%. Toch is het een opsteker want vorig kwartaal was Apple vanwege de lancering van de iPhone 6 en 6 Plus nog de grootste telecomfabrikant. Apple komt nu niet verder dan 17,7% marktaandeel. Ook voor komend kwartaal verwacht Samsung sterke cijfers te kunnen presenteren vanwege de aanhoudende vraag naar de S6 en S6 edge.

Bron: Strategy Analytics


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel