Achterkant Huawei P9 gespot met Leica-logo


Over 48 uur staat de onthulling van de Huawei P9 in de planning en vlak voor het moment suprême lijkt nog een gerucht bevestigd te worden. De P9 zal inderdaad met een camera van Leica worden uitgerust, getuige de aanwezigheid van dit logo.

Eerder al ging het gerucht dat Huawei in samenwerking met de Duitse cameraproduct Leica de camera in de P9 ging maken. Een afbeelding van het nieuwe vlaggenschip dook van het weekend op en daarop is onmiskenbaar de opdruk Leica terug te zien. Dat bedrijf kennen we vooral van de high-end camera's en prijzige objectieven. Er is nog meer tekst te lezen en wel het opschrift f/2.2. Dat is een verwijzing naar de maximale aperture al lijkt die niet erg hoog. Ter vergelijking; de Galaxy S7 van Samsung kent een maximale opening van f/1.7 wat vele malen hoger is.

Huawei P9 met Leica logo

Toch hoeft dit niet meteen slecht nieuws te betekenen voor de camera-eigenschappen van de Huawei P9. We wachten liever de presentatie af en de eerste cameraresultaten. Mogelijk weet Huawei ook de resultaten te verbeteren door de aanwezigheid van een tweede camera. Welke extra mogelijkheden deze precies meebrengt is nog afwachten. Naast de hierboven weergegeven variant komt hoogstwaarschijnlijk ook een Lite, Max en Enhanced versie van de P9 op de markt. Of die komende woensdag 6 april gezamenlijk worden gepresenteerd valt nog te bezien. Mocht dat wel gebeuren dan gaan we dat hier natuurlijk zo snel mogelijk rapporteren.

(via)


Prijsvergelijker Huawei P9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Galaxus
Grey
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
Amazon
Silver
€ 718,02 € 718,02   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel