Samsung Galaxy S7 kost 230 euro om te maken


Vlaggenschepen kosten vaak veel geld. Denk aan dik zes, zeven honderd euro. Dat is veel geld maar het kost bedrijven toch veel minder om diezelfde producten te maken. Zo is Samsung bijvoorbeeld voor een S7 slechts 230 euro kwijt.

Nu is het een onterechte conclusie dat de Galaxy S7 te duur verkocht wordt. Een bedrijf is namelijk ook geld kwijt aan transport, licenties, huisvesting en de vele manuren die het gekost heeft om de S7 van start tot eind ontwikkelen. Met andere woorden; een bedrijf is meer kwijt aan een product dan alleen de kosten van de kale onderdelen. Wat dat betreft is het interessanter om Samsung's vlaggenschip te vergelijken met de concurrentie. Zo kost het Apple bijvoorbeeld net geen 191 euro aan onderdelen voor een iPhone 6s Plus.

Galaxy S7 onderdelen
Foto: iFixit

Het duurst aan de Galaxy S7 is z'n processor. Dat geldt tenminste voor een Amerikaanse versie. Voor de Snapdragon 820 is Samsung namelijk 62 dollar kwijt, zo becijferde IHS. Dan begrijp je ook meteen waarom Samsung soms z'n eigen SoC toepast. De aangepaste 12 megapixel Sony-camera kost nog eens 14 dollar en het in elkaar zetten van het toestel kost 5 dollar. Blijft er onder de streep 415 dollar of 373 euro over die Samsung kan bijschrijven op haar bankrekening. Nogmaals; dat geen winst omdat er meer kosten zijn maar het zal Samsung, gelet op de goede voorverkoop, wel aan goede kwartaalcijfers helpen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel