Samsung verwacht hogere verkoopaantallen Galaxy S7


Na jaren van teruglopende verkopen heeft Samsung goede hoop dat het dit jaar meer exemplaren gaat verkopen van haar vlaggenschip de Galaxy S7 en S7 edge. Hier heeft het een aantal goede redenen voor.

De nieuwe CEO van Samsung Mobile, Koh Dong-jin, verwacht meer exemplaren van de Galaxy S7 te verkopen dan het destijds van de S6 deed. Exacte aantallen gaf hij niet maar van de Galaxy S6 werden in heel 2015 naar schatting 38 miljoen exemplaren verkocht. Het topmodel van vorig jaar verkocht al niet goed als de Galaxy S5 terwijl die het op zijn beurt al slechter deed dan de Galaxy S4. Feit is wel dat de Galaxy S7 en S7 edge een betere start kennen dan de vlaggenschepen van vorig jaar. Zo liggen beide modellen al over twee en een halve week in maar liefst 60 landen in de winkel.

Dj Koh Galaxy S7
Koh Dong-jin, maar zeg maar DJ Koh

Een reden waarom Samsung meer exemplaren van de S7 en S7 edge denkt te verkopen is omdat sommige klanten zijn afgehaakt toen de S6 zonder geheugenkaartslot werd aangekondigd. Ook waren sommige klanten teleurgesteld dat de behuizing niet meer waterdicht is. Al deze zaken zijn nu aangepakt. Wat ook zeker zal meespelen is dat het toestel sneller beschikbaar komt in meerdere landen. Ook in Nederland zal de Galaxy S7 en S7 edge vanaf 11 maart verkrijgbaar zijn. Vroege kopers krijgen daar een gratis Gear VR-bril bij om 360 graden content te ervaren.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel