Wiko viert 5e verjaardag met 8 nieuwe smartphones


Het Franse Wiko heeft tijdens het MWC niet minder dan 8 nieuwe telefoons met Android 6.0 Marshmallow aangekondigd variërend van 49 tot 249 euro.

Wiko kennen we vooral van de voordelige instap- en mid-range Android-telefoons. De verschillen tussen die telefoons is vaak minimaal dus het is altijd goed zoeken naar de verschillen. Zo is er aan de Fever Special Edition nieuw de verschillende achterkantjes waaronder één van hout. Wel gelijkgebleven is de glow in the dark verf al blijft onduidelijk waar je dat precies voor nodig hebt. Prijs van het 5,2 inch grote Android-toestel bedraagt 249 euro.

Wiko Fever Special Edition
De Fever Special Edition

Het opvallende bedrijf toonde ook nog de nieuwe U-serie met toestellen zoals de U Feel en de U Feel Lite. Alle modellen in deze reeks krijgen een vingerafdrukscanner wat gelet op de prijs van respectievelijk 199 en 169 euro best netjes genoemd mag worden. Verwacht deze modellen vanaf mei in de winkel. Nieuw in de Y-serie zijn de Tommy en Lenny 3. Een releasedatum hiervan is nog niet bekend maar de Tommy moet 129 euro kosten terwijl voor de Lenny 3 slechts 99 euro betaald hoeft te worden. Netjes is het dat de Tommy een aluminium behuizing krijgt.

Wiko U Feel (Lite)
De U Feel (Lite)

K van Kool

Tot slot was daar ook nog de Kool-serie met modellen zoals de B-Kool, K-Kool en de S-Kool. Het gaat hier om instapmodellen met bodemprijzen. Zo kost de B-Kool een luttele 49 euro. Daar krijg je een 4 inch groot Android-toestel voor met 3,2 megapixel camera en 1,3 GHz quad-core processor.

Wiko B-Kool

Een slag groter is de K-Kool met een K-Kool met een 5 inch scherm. Ook hier dezelfde processor alleen de camera is met 8 megapixel iets groter. Qua prijs zit de Wiko K-Kool op nog steeds geen onaardige 69 euro. Grootste van het trio is de S-Kool met een schermformaat van 5,5 inch, een HD-resolutie en een prijskaartje van 99 euro. Alle Kool-modellen hebben een metalen unibody wat gelet op deze prijs een absoluut unicum is. Verwacht de Kool-modellen vanaf eind april in de winkels.


Prijsvergelijker Wiko Ufeel
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Lime
€ 168,33 € 168,33   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Wiko Ufeel


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel