LG breidt nieuwe K-serie met ‘gemiddelde’ K5 en K8 uit


Nadat LG eerder dit jaar al met de K10, K7 en K4 op de proppen kwam brengt het bedrijf nu nog twee modellen uit in deze nieuwe serie. De LG K5 en K8 zijn beiden 5 inch grote Android-telefoons met bescheiden specificaties maar met een modieus uiterlijk.

Zo kent de grotere LG K8 geen onaardig HD-scherm dat bovendien nabij de randen afgebogen is. De achterkant kent een patroon met extra grip zodat je hem niet snel laat vallen. Wat hem ook stijlvol maakt is z'n metalen behuizing. Het toestel kent verder een 8 megapixel camera met 5 megapixel selfiecamera. Het 4G-toestel maakt gebruik van Android 6.0 Marshmallow wat op moment van schrijven de nieuwste Android-versie is. Zoals wel vaker bij LG-telefoons kun je de 2.125 mAh grote batterij zelf verwisselen.

LG K8 en K5

Er zijn ook minder goede punten aan de K8 en dat is dat een Europese release momenteel niet in de planning staat. Wij kunnen ons alvast wel opmaken voor een release van de LG K5. Ook deze Android-smartphone kent een 5 inch beeldscherm maar met een resolutie van 854 x 480 pixels (FWVGA) is de scherpte wel een fractie lager. De LG K8 en K5 maken van dezelfde MediaTek MT6735-processor gebruik. Dat is een 64-bits quadcore exemplaar die bij de K5 de beschikking heeft over 1 GB aan RAM-werkgeheugen. Vreemd genoeg heeft LG gekozen voor het oudere Android 5.1 Lollipop. Over een update naar Marshmallow is nog niets bekend. Wel is ook bij de K5 de batterij verwisselbaar al is die hier 1.900 mAh groot. Qua camera's kan de LG K5 rekenen op een 5 megapixel hoofdcamera met 2 megapixel selfiecamera. Helaas ontbreekt hier de 4G-functionaliteit. Prijzen van beide toestellen zijn nog niet bekend gemaakt. Ook wanneer we de K5 hier mogen verwelkomen is nog onbekend.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel