Apple geeft Watch prijsverlaging, toont bandjes van nylon


Naast een nieuwe 4-inch grote iPhone en 9,7-inch variant van de iPad Pro bracht Apple ook nieuws rondom de Apple Watch. Het horloge krijgt naast nieuwe bandjes een lagere prijs.

De adviesprijs komt hiermee 50 dollar lager te liggen. Het is vrij ongebruikelijk voor Apple om producten een prijsverlaging te geven. We zien het vaker juist de andere kant op. Momenteel zit de prijs van een instap Apple Watch op 390 euro, hierin is de prijsverlaging nog niet meegerekend. Als we de dollarprijs om zouden rekening naar euro's dan komen we uit op 266 euro. Het is niet waarschijnlijk dat dit de uiteindelijke prijs wordt. Wij Europeanen betalen momenteel de hoofdprijs voor Apple-producten.

Apple Watch geweven nylon bandje
De nieuwe geweven nylon bandjes

Het is gissen waarom Apple de Watch een lagere prijs heeft gegeven. Het zou kunnen om de inmiddels wat verouderde Apple Watch een verkoop-boost te geven. Een opvolger wordt niet snel verwacht. Om toch nieuwe kopers aan te spreken heeft Apple wel enkele nieuwe bandjes aangekondigd. Die zijn gemaakt van 4 lagen geweven nylon en zijn verkrijgbaar in vier opvallende kleuren waaronder cyaan, oranje en roze. Daarnaast toonde Apple een Milanese Loop-bandje in de kleur Space Black en kwam het met nieuwe kleuren Sport en Leather-bandjes. De nylon en sport-bandjes kosten 59 euro en zijn verkrijgbaar in een 38 en 42 mm formaat. Het Milanees-bandje is flink duurder, die kost 169 euro.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel