Pebble ontslaat kwart van personeel


Ooit bevond Pebble zich in een vroeg en rustig stadium van de smartwatch-markt. Maar met de komst van Google en Apple lijken er toch moeilijke tijden te zijn aangebroken voor Pebble. Het bedrijf moet afscheid nemen van 25% van haar personeel.

Een kwart van het personeel komt in het geval van Pebble neer op 40 medewerkers. De reden voor het afscheid komt omdat het bedrijf zegt weinig kapitaal binnen te halen van investeerders. De verkopen daarentegen gaan overigens best aardig al verkoopt het bedrijf wel aanzienlijk minder exemplaren dan concurrent Apple. Onlangs nog introduceerde het bedrijf de Time Round nadat eerder al de Time Steel en Time waren aangekondigd.

Pebble Time fitness
Pebble gaat zich meer richten op gezondheid-functies

Voor de komende periode gaat Pebble zich met name richten op fitness-functies. Eind 2015 kwam het al met een eigen fitness-app in de vorm van Pebble Health. Deze kan informatie zoals gemaakte stappen en slaappatronen bijhouden. De Pebble-horloges bevatten geen hartslagmonitor zoals bijvoorbeeld wel de Apple Watch en diverse Android Wear-horloges kunnen. Daar staat weer tegenover dat de Pebble-horloges niet iedere avond aan de lader hoeven. Pebble werd bekend na tweemaal een succesvolle Kickstarter-campagne te lanceren. De concurrentie in de smartwatch-markt is momenteel hevig. Apple verlaagde afgelopen week nog de prijs van haar Watch met 50 dollar en we staan aan de vooravond van vele nieuwe Android Wear-horloges.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel