Pebble kondigt Pebble 2 en Time 2 met hartslagsensor aan


Pebble heeft 2 nieuwe horloges aangekondigd. Zowel de Pebble 2 als de Time 2 beschikken over een ingebouwde hartslagmonitor en zijn daarom meer gericht op fitness. Tevens kondigde het de Pebble Core aan; haar eerste niet-horloge.

De Pebble 2 lijkt nog wel het meest op de allereerste generatie Pebble-horloge. Het horloge is net als dat horloge uit 2014 van plastic en beschikt over een zwart/wit e-paper scherm. Het horloge zal beschikbaar zijn in 5 kleuren en is tot 30 meter waterdicht. Nieuw is ditmaal de ingebouwde microfoon voor spraakopdrachten en de hartslagmonitor. Juist door die laatste is de Pebble 2 uitermate geschikt voor fitness-activiteiten.

Pebble 2 en Pebble Time

Datzelfde geldt voor de Pebble Time 2. Dankzij de ingebouwde hartslagmonitor ontstaat een fitness tracker die bovendien ook je slaappatroon kan bijhouden. Qua uiterlijk lijkt de Time 2 sterk op de Pebble Time en Time Steel van 2015. Er is wel een verschil en dat is het grotere 1,5 inch kleurenscherm die daarmee volgens Pebble 53% groter is. De batterij van de Time 2 gaat 10 dagen mee en ook deze is waterdicht tot 30 meter. Verwacht de 2e generatie Time in 3 kleuren. De materiaalkeuze is ditmaal metaal, er is geen plastic variant beschikbaar zoals vorig jaar. Los van de twee nieuwe horloges komt Pebble ook met een gewijzigde versie van haar Timeline-besturingssysteem met daarin een nieuwe Health-app.

Pebble Core

Naast bovenstaande horloges kwam Pebble ook met een aparte fitness tracker. Het is voor het eerst dat het bedrijf een product uitbrengt dat geen horloge is. De Pebble Core lijkt wel wat op de iPod Shuffle. Bijzonder eraan is dat hij over een ingebouwde 3G-modem beschikt en dus zonder verbinding met je telefoon kan communiceren met de buitenwereld. Hierdoor is het mogelijk om muziek van Spotify te streamen. Ook hier vinden we weer een ingebouwde GPS-zender zodat de Core altijd weet waar hij is.

Pebble Core

Net als voorgaande jaren roept Pebble voor deze drie nieuwe producten de hulp in van Kickstarter. Wie als eerste een exemplaar wil hebben moet die daar bestellen. Prijzen van de Pebble 2 starten bij 99 dollar, de Time 2 kost 169 dollar en de Core moet 69 dollar kosten. De Pebble 2 wordt september geleverd, de Time 2 vanaf november en de Core zal pas januari 2017 uitgeleverd worden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel