Samsung introduceert Gear Fit2 met ingebouwde GPS


Samsung heeft een opvolger aangekondigd van de Gear Fit uit 2014. De Fit2 krijgt ditmaal een ingebouwde GPS-ontvanger en een meer ergonomisch uiterlijk. Toch zijn ook veel zaken hetzelfde gebleven.

Naast een GPS-ontvanger om z'n locatie te kunnen achterhalen krijgt de Gear Fit2 een nieuw 1,5 inch groot gebogen Super AMOLED-scherm en een verbeterd uiterlijk dat ergonomischer is. Net als de vorige editie krijgt de tracker een hartslagmonitor en houdt hij diverse bewegingsinformatie bij die gedeeld kan worden met de S Health-app. Ditmaal kan hij onderscheid maken tussen verschillende activiteiten zoals hardlopen, wandelen en fietsen. Er is zelfs een stand alone muziekspeler ingebouwd die je ook zonder gekoppelde telefoon kunt gebruiken.

Samsung Gear Fit2 kleuren

Het nieuwe fitness-bandje werkt met Android-telefoons vanaf versie 4.4. De ingebouwde batterij is 200 mAh groot en op dit moment is nog onbekend hoe lang je daarmee kunt doen. Net als veel andere Samsung-wearables draait de Fit2 het eigen Tizen-besturingssysteem. De Samsung Gear Fit2 zal volgens het bedrijf vanaf 10 juni wereldwijd verkrijgbaar zijn, prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Naast deze Fit2 kwam Samsung ook met de IconX; een set draadloze oordopjes. Ook deze kunnen diverse fitness-activiteiten bijhouden waaronder de hartslag. De dopjes zijn spraakgestuurd en hebben verder ruimte voor duizend MP3-muziekbestanden.Praat mee over dit artikel