Pebble Time-horloges verstaan nu ook gesproken Nederlands


Onlangs rolde Pebble versie 3.14 uit voor de Time-reeks waaronder de Time, Time Steel en Time Round. Deze versie moet vooral de Health-functies verbeteren maar het brengt voor Nederlands sprekende gebruikers nog iets belangrijks mee.

Sinds deze versie kan er namelijk in het Nederlands opdrachten gegeven worden aan de Time, Time Steel en Time Round. De onlangs aangekondigde Time 2 en Pebble 2 zullen het ongetwijfeld ook kunnen maar die zijn nog niet verkrijgbaar. Ondersteuning voor de Nederlandse taal werd voor het eerst gemeld door Tweakers. Oudere Pebble's zullen niet werken omdat die niet over een ingebouwde microfoon beschikken. Voorwaarde om gesproken Nederlands te gebruiken is dat je verplicht gegevens met Pebble moet delen. De zogenaamde Usage Logs.

Pebble Time Steel Nederlandse taal
Pebble-horloges verstaan nu ook Nederlands

We hebben de functie kort op onze Pebble Time Steel getest en de spraakherkenning is niet van de beste kwaliteit die we gewend zijn. Het lijkt erop dat het horloge redelijk veel last heeft van achtergrondgeluid. Toch is het een welkome aanvulling omdat je grotendeels zonder handen kunt reageren op binnenkomende berichtjes en notificaties. Versie 3.14 is te downloaden via de App Store en Play Store waarna je Pebble-horloge na opstarten van de app automatisch wordt bijgewerkt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel