Nieuwe Asus ZenWatch 3 krijgt rond klokje


Asus heeft zojuist voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn de derde versie van haar ZenWatch aangekondigd. Het is voor het eerst dat Asus' smartwatch een rond scherm meekrijgt, voorgaande versies waren nog vierkant.

Het ronde scherm kent een diagonaal van 1,39 inch, is van het type AMOLED en wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Er worden 400 bij 400 pixels weergegeven en net als voorgaande jaren wordt er gebruik gemaakt van Android Wear. Naast bedienen via het aanraakgevoelige scherm zit er rechts een drietal knoppen waarvan de middelste een draaiknop is. Acer kondigde meteen drie kleuren van de ZenWatch 3 aan; Silver, Gunmetal en Rose Gold. Qua bandjes kan er gekozen worden uit exemplaren van leer en rubber.

Asus ZenWatch 3 zilver
De ZenWatch 3 in het zilver

Asus maakte haar slimme horloge nog dunner, het dikte punt zit nu net onder de 10 millimeter. Dat is nog steeds fors maar voor een smartwatch is het aan de dunne kant. De Asus ZenWatch 3 wordt aangestuurd door een Snapdragon Wear 2100 die door Qualcomm speciaal voor wearables zoals smartwatches ontworpen is. Binnenin zit een 340 mAh batterij met ondersteuning voor Asus' eigen snellaadtechniek. Hierdoor is het horloge na een kwartier weer met ruim de helft gevuld. Een volle batterij moet volgens Asus genoeg zijn voor twee dagen. Prijzen beginnen bij 229 euro. Een exacte lanceerdatum werd niet gegeven.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel