Samsung brengt waterdichte Gear S3 classic en S3 frontier uit


In navolging van haar mobiele telefoons komt Samsung nu ook met een waterdichte smartwatch. De Gear S3 komt in twee uitvoeringen; classic en frontier. Beiden moeten aan het einde van 2016 uitkomen.

Is de Gear S3 classic een meer klassiek horloge zonder weinig fratsen, de S3 frontier is meer avontuurlijk en ruwer vormgegeven. Het verschil tussen beiden is niet louter een ander uiterlijk. De Gear S3 frontier beschikt ook over meer functies, zo kan bijvoorbeeld met het horloge gebeld worden dankzij ingebouwde 3G en LTE. Of deze functie ook in Nederland gaat werken is nog even afwachten. Beiden zijn wel voorzien van hetzelfde 1,3 inch ronde scherm, een waterdichte IP68-behuizing en ingebouwde GPS.

Samsung Gear S3 classic en S3 frontier
De Gear S3 classic en frontier

Ook kunnen de Gear-horloges voor het eerst overweg met Samsung Pay; de eigen betaaldienst van de Koreanen. Omdat die dienst hier nog niet beschikbaar is heb je daar echter vooralsnog weinig aan. Wel direct bruikbaar is de nieuwe Always-ON functie die nu 16 miljoen kleuren kan weergeven. Ook is de batterij nu groter waardoor de S3 nu tot 3 à 4 dagen mee kan. Beide horloges draaien Samsung's eigen Tizen-besturingssysteem versie 2.3.2. De Gear S3 classic en Gear S3 frontier liggen vanaf het vierde kwartaal in de Nederlandse winkel. De classic is alleen in Silver verkrijgbaar en de Gear S3 frontier alleen in Dark Grey. Mogelijk volgen later nog andere kleuruitvoeringen. Beide horloges krijgen een adviesprijs mee van 399 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel