Apple komt met “zwemdichte” Watch series 2


Apple heeft de tweede versie van haar horloge aangekondigd. Het klokje krijgt de naam Apple Watch series 2 mee en is dit jaar volledig waterdicht. Hierdoor kun je er volgens Apple rustig mee zwemmen.

Het horloge herkent nu ook een zwemoefening en geeft daarover informatie. Hoe veel baantjes je hebt gezwommen bijvoorbeeld. Na het zwemmen 'spuugt' de luidspreker het laatste beetje water uit het horloge. Nieuw is verder de Apple S2-chip. Deze zogenaamde 'System in Package' (SiP) voorziet het horloge van rekenkracht. Er is een nieuwe GPU die tot 2x krachtiger is wat meer grafische mogelijkheden biedt, ook is de processor ditmaal dualcore. Ook nieuw is de ingebouwde GPS-ontvanger. Je hebt nu niet meer per se een gekoppelde iPhone nodig om te zien waar je bent.

Apple Watch series 2

Aflezen van het scherm buitenshuis moet nu nog beter zijn. Het scherm is namelijk twee keer helderder dan voorheen. Hiervoor maakt Apple nog steeds gebruik van AMOLED. De Apple Watch series 2 komt beschikbaar in de materialen aluminium, roestvrij staal en keramiek. Die laatste is nieuw en geeft volgens Apple een fraai pareleffect. Ook komt er een speciale Nike-uitvoering die vooral geschikt moet zijn voor hardlopers. De Apple Watch Nike+ komt in 4 kleuruitvoeringen maar het bandje is bij allen voorzien van geperforeerde gaatjes. Het horloge kent een prijs van 369 dollar, dat geldt ook voor de reguliere Apple Watch series 2. De vorige Apple Watch blijft gewoon in het assortiment, krijgt dezelfde dualcore-chip en wordt in prijs verlaagd naar 269 dollar. De Apple Watch 2 moet vanaf 16 september verkrijgbaar worden.

watchOS 3

Apple had eerder al aandacht besteed aan het besturingssysteem van het horloge; watchOS 3.0. Hierin zitten functies zoals messaging-uitbreidingen zoals stickers en animaties, een nieuwe app Breathe die je herinnert om eens per dag een ademhalingsoefening te doen om tot rust te komen en tot slot een functie om de hulpdiensten te waarschuwen als je in gevaar bent.

Pokémon GO

Bestaande Apple Watch-gebruikers worden ook getrakteerd op een nieuwe app; Pokémon GO. Net nu we dachten dat de hype over z'n hoogtepunt heen was komt Niantic met een watchOS-versie. Wat echt het nut is van de app valt nog te bezien. Het horloge werkt welliswaar stand-alone maar om Pokemons te vangen heb je wel een internetverbinding nodig. Je zult dus met een iPhone aan de wandel moeten. Wat dan het nut is van Pokemon op de Apple Watch in plaats van op je iPhone-scherm ontgaat ons een beetje.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel