Apple Watch krijgt nieuwe nieuwe bandjes en kleuren


Tijdens de keynote van Apple werd kort aandacht gegeven aan de Apple Watch. Eerder al was er een nieuwe versie van watchOS aangekondigd en die werd nader toegelicht. Ook krijgt het horloge nieuwe bandjes en kleuren.

Enkele van die nieuwe Apple Watch bandjes zijn afkomstig van partners, sommige zijn van leer. Maar Apple heeft ook een eigen rood bandje getoond waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat. Verder toonde Apple nieuwe kleuren waaronder Gold, Rose Gold en Anodised Aluminium. Eerder nog waren enkele van die kleuren alleen voor de dure Watch verkrijgbaar. Ditmaal krijgen ze dezelfde prijs als de Sport Edition en zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Apple Watch nieuwe uitvoeringen

watchOS 2.0

Ook toonde Apple versie 2 van watchOS waarvan de Apple Watch gebruik maakt. Nieuw daarin zijn de nieuwe watchfaces en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om eigen native apps te maken. Tot nu toe waren die slechts een extensie van de smartphone-app. Apple toonde enkele voorbeelden van deze nieuwe native apps zoals Facebook Messenger en een app die als viewfinder dient voor een GoPro-camera. Samen met de oudere apps zijn er al 10.000 verschillende apps beschikbaar voor het horloge. watchOS 2 komt 16 september als gratis download uit.


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel