Bug zorgt voor uitstel Apple’s watchOS 2


Naast de uitrol van iOS 9 hielden we vanavond ook rekening met de komst van watchOS 2. Die gaat echter niet meer komen vandaag zo laat Apple weten. Een fix op een vervelende bug laat langer op zich wachten dan gehoopt.

Apple kondigde watchOS 2 voor de Apple Watch aan tijdens het WWDC van 2015 in juni. Er komen extra watchfaces bij, foto's kunnen als achtergrond ingesteld worden en ontwikkelaars kunnen voor het eerst native apps schrijven. Dat zijn apps die niet per se een gekoppelde iPhone nodig hebben. Dat moet een hele generatie nieuwe apps teweeg brengen die voorheen nog niet mogelijk waren. Helaas moeten we daar nog wel even op wachten.

Apple Watch in het echt

watchOS 2 komt volgens Apple wel snel al geven ze geen duidelijk tijdschema. Ook is onduidelijk welke bug verantwoordelijk is voor het uitstel. Apple kondigde de Apple Watch in september 2014 aan en het horloge ligt vanaf eind april in de winkel. Nederland ontving het horloge pas halverwege juli. Alhoewel de Watch alweer een jaar oud is komt een opvolger niet dit jaar uit. Dat zal niet eerder dan 2016 gebeuren. Dat Apple echter al wel met een tweede versie van het watchOS-besturingssysteem is uitgekomen geeft aan hoe belangrijk het horloge voor het bedrijf is.

Via: The Verge


Prijsvergelijker Apple Watch

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel