Samsung Galaxy S9/S9+ heeft beste scherm en camera ooit


De testers van DisplayMate en DxOMark hebben de Samsung Galaxy S9 en S9+ getest en zijn tot de conclusie gekomen dat Samsung's nieuwe vlaggenschip over het beste telefoonscherm en camera ooit beschikt. Dat is totdat er een nieuwe sheriff in town is. Maar voor nu is het mooi meegenomen voor Samsung.

Samsung kondigde de Galaxy S9 en S9+ aan tijdens een Unpacked-event voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. De toestellen kennen qua uiterlijk weliswaar niet veel verschil met diens voorgangers maar dat gaat niet op voor de camera. Die krijgt als een van de eerste telefoons een variabele lensopening en kan daarmee schakelen tussen f/1.5 en f/2.4 mochten de omstandigheden daar om vragen. En niet alleen de camera wordt gewaardeerd, ook het Infinity Display ontvangt de nodige lof.

DxOMark Samsung Galaxy S9, iPhone X en Pixel 2
Test Galaxy S9, iPhone X en Pixel 2

Om met het scherm te beginnen. DisplayMate is een bekende naam op het gebied van testen. We zagen al vaak vlak na de release van een Samsung-telefoon een test van DisplayMate voorbij komen waarin het superlatieven tekort kwam. Dat geldt ook nu weer met de Galaxy S9 en S9+. Ondanks dat het scherm op papier niet verschilt met die in de S8 is er wel degelijk het nodige aan verbeterd. Denk dan aan kleurechtheid, helderheid en de afleesbaarheid buitenshuis. Zo is het scherm op de S9 tot 10% feller dan dat op de S8 wat vooral in daglicht prettiger aflezen is.

Ook beste camera ooit

En dan was daar ook nog het rapportcijfer van DxOMark. Zij testen telefooncamera's en kenden de Galaxy S9+ de hoogste overall-score ooit toe van 99, net onder de magische 100-punten-grens maar wel 1-punt hoger dan de vorige nummer 1; de Google Pixel 2. Op foto-gebied scoort hij 104 en op video 91. Nu zijn de testen van DxOMark wat discutabel want sommige testonderdelen zijn aan smaak onderhevig. In het algemeen bekeken zou je kunnen stellen dat Samsung's gok met de dubbele aperture goed uitpakt omdat hij vooral op het gebied van fotografie goed scoort, in alle lichtomstandigheden. Voor wat betreft video doet de Galaxy S9+ het beter dan de iPhone X maar blijft het nog wel onder de kwaliteiten van de Google Pixel 2 steken. Al ontloopt het elkaar niet veel. Het hele testrapport van DxOMark is hier terug te vinden. Let wel; het eindcijfer geldt voor de S9+ met z'n dubbele camera, de S9 heeft DxOMark nog niet getest.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
64 GB Black Refurbished
€ 279,00 € 279,00   Bekijk
Remarketed
64 GB Black Zo goed als nieuw
€ 299,00 € 299,00   Bekijk
Remarketed
64 GB Black Licht gebruikt
€ 299,00 € 299,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Gold Refurbished
€ 309,00 € 309,00   Bekijk
Amazon
Purple
€ 550,00 € 550,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel